TvObzor
NAJVEĆE ZVIJEZDE OVOGODIŠNJEG EXIT-A

Povratak Prodigyja nakon tri godine
Objavljeno 22. travnja, 2016.
Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala, od 14. do 16. srpnja

Nakon intenzivnih i žurnih pregovora The Prodigy su izmijenili plan turneje kojom promoviraju posljednji album i nastupit će u nedjelju, 10. srpnja, na EXIT festivalu. Anketa da se jedan od najpopularnijih svjetskih bendova žurno dovede u Novi Sad ovoga ljeta, u kojoj je čak 92 posto od 25 tisuća ljudi jasno i glasno reklo "Da!", stigla je do benda koji je prelomio i dodao čak četvrti uzastopni datum u drugom tjednu srpnja, kako bi nastupili na, prema vlastitom priznanju, omiljenom festivalu! Liam, Keith i Maxim htjeli su i osobno se obratiti ovdašnjoj publici s izjavom: "EXIT Warriors, tražili ste nas i mi dolazimo! Okupljamo se na tvrđavi, obvezno budite tamo i vidimo se! Peace!".

The Prodigy postoje 25 godina, a s posljednjim albumom “The Day is My Enemy”, šesti put uzastopce našli su se na prvom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma, što ni jednom bendu, osim Beatlesa, nije pošlo za rukom! Nakon nedavne izjave koju je frontmen benda Keith Flint dao magazinu NME, da je njihovo povlačenje neminovno, uslijedili su brojni javni apeli da je ova turneja možda i posljednja šansa za pogledati ih uživo na Exitu. Glazbenici iz regije su ih okarakterizirali kao jedini veliki strani bend koji se može promatrati i kao "domaći" zbog posebne veze s ovdašnjom publikom.

The Prodigy su na posljednjoj turneji nastupili na gotovo svim važnijim festivalima od Australije do Amerike, uključujući i stadione, arene i najveće koncertne prostore od Japana do Argentine. Koncertno neumorni, obišli su više od 30 zemalja, a u mnogima od njih nastupili su više puta u samo protekle dvije godine. Do kraja turneje očekuje ih još petnaestak nastupa među kojima će se 10. srpnja ipak naći i Exit festival.

Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, The Vaccines, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Nina Kraviz, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, klubovi Tresor i Concrete. (N.K.)

Foto: EXIT
NAJŽEŠĆA GITARSKA EKSPLOZIJA

Jedna od vodećih pozornica EXIT festivala, kultni Explosive, i ove godine na staro mjesto u rovovima tvrđave dovodi 30 najžešćih hardcore, metal i punk bendova iz cijeloga svijeta. Eksplozivnu vojsku predvode kontroverzni pankeri Anti-Flag, kao i jedan od najžešćih svjetskih hardcore bendova Raised Fist, metal divovi, pioniri doom i gothic zvuka Paradise Lost, te pokretači kultne metal scene iz Göteburga At The Gates. Explosive pozornica bit će poprište silovitih rifova koje na EXIT donose i The Rumjacks, Born From Pain, Toxic Holocaust, Sear Bliss, Negura Bunget i mnogi drugi. Vojska gitarskih bendova pod banerom Rock@EXIT sada je još brojnija, a prethodno su već najavljeni i The Vaccines, The Bastille, Tinariwen, Cock Sparrer, The Black Heart Rebellion, Tuber, Kensington i brojni drugi.

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike