Crna kronika
NESREĆA U OSIJEKU SREĆOM BEZ POGINULIH

Skup povratak iz svatova:
Mercedes završio na krovu,
VW Vento na biciklističkoj stazi
Objavljeno 18. travnja, 2016.
Srećom, u vrijeme nesreće na biciklističkoj stazi i nogostupu nije bilo nikoga

Nedjeljnu jutarnju tišinu u zapadnom dijelu Gundulićeve ulice u Osijeku prekinuo je snažan udarac koji je probudio usnule stanare. Imali su što vidjeti - jedan automobil na krovu, a drugi na nogostupu.

- Nisam vjerovao drugim ljudima koji su to doživjeli, ali ovo je doslovno bilo kao eksplozija. Istrčao sam iz kuće i na cesti vidio prevrnuti Mercedes, dok je parkirani VW Vento, oštećenog i prednjeg i stražnjeg kraja, bio na biciklističkoj stazi. Prednjim se dijelom Vento zabio u rasvjetni stup, a jedan od auta udario je u kuću, jer je u zraku bila prašina od žbuke i maltera - ispričao nam je jedan od stanovnika Gundulićeve ulice koji živi u neposrednoj blizini. Dodao je kako je sreća što u vrijeme nesreće na biciklističkoj stazi i nogostupu nije bilo biciklista i pješaka.

I dok su jedni pohitali pomoći unesrećenima, drugi su zvali centar 112 i hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na mjesto nesreće. Kako doznajemo od stanovnika Gundulićeve ulice, jedna je osoba zbog težih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave osječko-baranjske. Još nije poznat točan uzrok nesreće. Zna se samo da je vozač Mercedesa nekoliko sati prije nesreće i prevrtanja vozila na krov bio u svatovima, što su svjedočili mašnama okićeni bočni retrovizori.

Za vrijeme očevida promet Gundulićevom ulicom odvijao se usporeno, jednim prometnim trakom. Nakon završetka rada očevidne ekipe, djelatnici vučne službe vratili su Mercedes na kotače, a potom su oba oštećena vozila odvezli.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se početkom vikenda i na požeškom području. U petak oko 17 sati, na cesti između Sulkovaca i Poloja, došlo je do sudara automobila Honda i traktora IMT. Kako neslužbeno doznajemo, osobno vozilo i traktor kretali su se u istom smjeru te je u jednom trenutku automobil započeo pretjecati traktor. U istom trenutku traktor je započeo skretati ulijevo na poljski put. Od siline udarca traktor se prevrnuo na bočnu stranu. Traktorom je, neslužbeno doznajemo, upravljao 80-godišnjak koji je zbog teških ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega. Vozač Honde nije ozlijeđen, a na vozilu je nastala veća materijalna šteta, kao i na traktoru. Nakon policijskog očevida bit će poznat točan uzrok nesreće, a za vrijeme trajanja očevida promet na toj dionici ceste bio je usporen.

Milan BUGARIĆ/AGM Kruna
Freza se zabila u auto

Jedna je osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila na raskrižju u središtu Aljmaša. Vozaču motokultivatora koji se kretao glavnom cestom (prema crkvi) navodno je u vožnji motor ispao iz brzine. Zbog toga nije mogao zakočiti, pa se prednjim dijelom zabio u stražnja lijeva vrata Citroena koji je dolazio iz sporedne ulice. U nesreći je jedna osoba teže ozlijeđena, zadobila je vanjski prijelom noge, dok je druga prošla s lakšim ozljedama. Očevid je obavila policija, a naknadno će se doznati točni uzroci nesreće.

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura