Osijek
DVIJE OSJEČKE TRŽNICE DOBIVAJU POTPUNO NOVO RUHO

U Retfali zelene nadstrešnice, u Gornjem gradu suncobrani sa šokačkim motivom
Objavljeno 18. travnja, 2016.

Prodaja na tržnicama na otvorenom podrazumijeva stajanje “i na vjetru i na kiši”, a to dobro zna uprava Tržnica d.o.o. pa već za sljedeći tjedan najavljuje jednoobrazno natkrivanje klupa na tržnici u Retfali.

Podsjetimo, kako bi cijeli vizualni dojam bio usklađen, a nakon što su godinama zakupci iznad svojih klupa stavljali različite tende, odlučeno je da će im Tržnica postaviti jednake, i to nadstrešnice zelene boje.

- To je bila inicijativa Gradske četvrti Retfala i očekujem da će sad cijeli taj prostor izgledati puno kulturnije, ljepše i prilagođenije samim prodavačima i kupcima. No, nadstrešnice u Retfali nisu ujedno i jedina novost koju uskoro planiramo. Ovih dana na glavnu osječku tržnicu trebaju stići tzv. etnosuncobrani, a ideju za njih dao mi je poznati osječki novinar Hrvoje Đurašin - pojasnio je Ante Šimić, direktor Tržnica, dodajući da će, prema uzoru na zagrebačku tržnicu gdje su suncobrani prepoznatljivi šestinski kišobrani, ovi osječki na rubovima imati šokačku šaru.

Osim što će sam izgled biti zanimljiv, suncobrani će biti od velike koristi zakupcima. Direktor Šimić najavljuje da se neće odjednom natkrivati cijela tržnica, već da će početi natkrivanje buvljaka u prolazu kraj zatvora. Potom će natkriti glavne pravce na tržnici, a ovisno o zanavljanju postojećih plavih suncobrana bez ruba, uskoro bi i svi prodavači na tržnici dobili nove plave suncobrane sa šokačkim rubom.

- Želimo dati jedan etnoštih i ovo je bila odlična ideja vašeg kolege - prokomentirao je Šimić, dodajući da nove suncobrane izrađuje varaždinska tvrtka i već u najskorije vrijeme glavna će tržnica dobiti nov izgled. M. Mihelić

Donji grad bez suncobrana i nadstrešnica

Na upit što će biti s natkrivanjem Donjogradske tržnice, Šimić kaže da ni Tržnica, ni arhitekti, pa ni javnost ne žele postavljanje bilo kakvih suncobrana, a posebno onakvih kakvi su na tržnici u Donjem gradu.

- Trg se u prijepodnevnim satima, točnije do 13 sati koristi kao tržnica, a nakon toga je to trg, i to je jako dobro rješenje. Mislim čak da bi natkrivanje naružilo taj dio i nema razloga uzimati ili funkciju trga ili klasične tržnice kad prostor godinama služi i jednoj i drugoj svrsi - pojasnio je Šimić.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike