Osijek
POLICIJSKA REPRESIJA PREMA BICIKLISTIMA ISKORIŠTENA NA ŠALJIV NAČIN

Majica “Lega, daj pare” novi je gradski suvenir
Objavljeno 16. travnja, 2016.

Nakon što su podaci koje je Glas Slavonije objavio o policijskoj represiji na bicikliste u našem gradu otvorili širu javnu raspravu o jednoj pojavi, čini se, specifičnoj za Osijek, koja je dovela čak i do prosvjeda građana, očito smo potaknuli i jednu zanimljivu poduzetničku ideju.

U prodaji su se, naime, pojavile majice sa šaljivim logom svijetloplave boje – biciklistom kojeg nastoji sustići policajac dok u ruci drži upozorenje na kojem piše “Lega, daj pare!”. Majicom, pak, dominira natpis “Welcome to Osijek”. U prodavaonici Hrfutsal.com u samo tri dana kupilo ih je 70-ak građana, većinom biciklista. Iza ovog zanimljivog projekta stoje Tomislav Maltašić i Davor Matovac.

- Već smo u četvrtak morali naručiti novi kontingent tih majica, jer interes je golem. Imamo puno upita od građana koji su otišli iz Osijeka. Uvijek se trudimo na šaljiv način poigrati motivima grada, pa tako imamo majice s komarcima, biciklistima, konkatedralom ili mostom, uz popratne slengove, no mogu reći da je ova nadmašila sve njih - poručio je Maltašić.

Potvrdio nam je to jučer u prodavaonici Tomislav Ciković, suvlasnik prodavaonice Hrfutsal.hr, rekavši kako su gotovo sve majice pokupovali biciklisti. Kaže kako nerijetko unesu bicikl do prodavaonice na prvom katu u Nami. Gotovo jednako se prodaju u svim veličinama, a Ciković vjeruje da će ubrzo gotovo svi biciklisti u gradu imati bar po jedan primjerak. U prilog tome ide i skorašnji Tour of Croatia, zbog čega se u našem gradu očekuje velik broj biciklista. Mnogi će od njih poželjeti uspomenu iz Osijeka, a ova vezana uz aktualnu biciklističku situaciju svakako je originalna! M. Mihelić

79

kuna cijena je majice

Najčitanije iz rubrike