Sport
MATIJA MIŠIĆ POBJEDU POSVETIO BIVŠEM TRENERU BOJKU

Nemaju ni za kavu, a išli bi u Prvu ligu
Objavljeno 13. travnja, 2016.
Nogometaši Cibalije ne skrivaju nezadovoljstvo

VINKOVCI - Nogometaši Cibalije su u prošlom drugoligaškom kolu pobijedili Zadar 4:0, ali u prvih pola sata igre bilo je teško naći igrača iz redova Vinkovčana koji bi mogao dobiti prolaznu ocjenu. Ipak, nakon uvodnog “zagrijavanja”, Vinkovčani su uspjeli složiti linije, zaigrali su puno bolje, a rezultat je bio - dva pogotka u mreži Zadrana. Jedan od strijalaca bio je i najbolji igrač utakmice Matija Mišić.

- Nije bilo lako zbog svih događaja u tjednu uoči utakmice, ali dogovorili smo se u svlačionici kako ćemo skupiti glave i probati odigrati što bolje. Bodovi su nam važni i svi smo toga svjesni, ali osobno sam se jako bojao da bi utakmica protiv Zadra mogla loše završiti za nas - kazao je Mišić.

Srećom, njegov je strah bio neopravdan.

- Nakon početne nervoze, brzo smo zabili taj prvi pogodak i onda je sve bilo lakše. Čestitao bih dečkima na dobroj igri. Ponavljam, utakmica nije bila laka za nas, ali zasluženo smo dobili.

Prije Zadrana u Cibaliji je bilo puno turbulencija. Otišao je trener Miroslav Bojko, momčad je bila u potpunom šoku, ali brzo se pribrala.

- Zahvaljujem uime cijele momčadi stručnom stožeru, koji je ostao uz nas, fizioterapeutima Kroli i Šimuniću, našem oružaru Miletu, jer su unatoč ovoj teškoj situaciji bili uz nas, bodrili nas i širili optimizam.

Iako neki pokušavaju uvjeriti kako je u Vinkovcima sve “super i sve za pet”, očito ima nezadovoljstva među igračima. Uostalom, dok smo pričali s Mišićem, neki od suigrača su mu u prolazu dobacivali: ”Znaš što moraš reći.”

- Neću upotrijebiti riječ katastrofa, ali ova situacija je blizu toga. Kasni nam plaća, uvjeti su takvi kakvi jesu, a da sve bude gore, dogodila se ostavka trenera Miroslava Bojka koja nas je dosta uzdrmala. Kada već spominjemo Bojka, i njemu bih želio zahvaliti uime cijele momčadi za sve što je napravio za nas kao momčad, digao nas na jednu višu razinu, složio momčad i ova pobjeda je za njega.

Cibalia juriša na Prvu ligu, ali u Vinkovcima ne cvjetaju ruže. Već dosta dugo vremena i više nema potrebe gurati probleme pod tepih.

- Nadam se kako će se ljudi koji vode klub pobrinuti i za nas igrače. Mogu osobno potvrditi, a znam i za većinu igrača, došlo je do toga da nemamo ni za kavu, a kamoli nešto drugo. Ovo nisu floskule, nego živa istina, životarimo bez kune - ogorčeno je pričao Matija Mišić.

U Vinkovcima je tmurno, Bojko je bivši, Stanko Mršić novi trener, igrači su nezadovoljni, Uprava nemoćna, besparica kronična... A Cibalia bi u Prvu hrvatsku nogometnu ligu. A.Grgić

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike