Dome slatki dome
HORTENZIJU MOŽEMO POSADITI U VEĆE POSUDE

Ukras i na balkonu
Objavljeno 14. travnja, 2016.

Hortenziju možemo posaditi u veće posude te njome ukrasiti balkone ili terase, a također je možemo koristiti i za sadnju kao samostojeći grm u ukrasnom dijelu vrta, čak i kao cvjetnu živicu uza stazu koja vodi do ulaza u kuću.

Naime, ova listopadna biljka nije osobito osjetljiva na hladnoću i dobro će prezimiti u vrtovima i u nešto hladnijim krajevima.

Nije osobito izbirljiva ni glede zemljišta i dobro će uspijevati i u običnoj, nešto rastresitijoj vrtnoj zemlji pod uvjetom da u njoj nema vapna.

Boja cvjetova uglavnom ovisi o sorti, no zanimljivo je da se ona mijenja i s obzirom na tlo. Naime, ako je tlo ipak s nešto vapna, tada će i sorte koje inače imaju plavi cvijet biti uglavnom ružičaste i tek malo poprskane plavim, a ružičasti će cvjetovi u nešto kiselijoj zemlji bez vapna dati plave cvjetove. Stoga oni koji žele dobiti hortenzije plavih cvjetova, a nemaju kiseliju zemlju bogatu željezom hortenziju zalijevaju blagom otopinom zelene galice ili sekvestrena kako bi dobili takvu boju cvijeta.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike