Regija
IZ ŠKOLSKOG PRORAČUNA MANJE NOVCA ZA ENERGIJU, VIŠE ZA POBOLJŠANJE UVJETA ŠKOLOVANJA

Energetska obnova Osnovne škole Čačinci
Objavljeno 13. travnja, 2016.

ČAČINCI - Projekt energetske obnove Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci vrijedan je 1,7 milijuna kuna, a uključuje rekonstrukciju dijela krovišta iznad male dvorane te novu stolariju i fasadu. Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o., a stručni nadzor izvodit će tvrtka Arhis d.o.o. Osnovnu školu obišli su načelnik općine Mirko Mališ i ravnateljica škole Kristina Krmpotić, koji su potvrdili napredak radova. “Bit će zamijenjena stolarija na dijelu škole, krovište na maloj dvorani, termoizolacija svih stropova i termofasada na cijeloj školi te maloj dvorani i školskoj kuhinji. Investiciju financiraju Fond za zaštitu okoliša, Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci”, naglasio je Mališ.

Čačinačka osnovna škola prva je u Virovitičko-podravskoj županiji koja je u jesen 2015. kompletnu staru rasvjetu zamijenila novom LED rasvjetom radi uštede energije.

Uštedom energenata povećat će se školski proračun, čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja. Također, unaprjeđuje se suradnja s djelatnicima Razvojne agencije VIDRA. (V.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike