Ekonomija
UNAPRJEĐIVANJE HRVATSKOG ZDRAVSTVENOG TURIZMA

Osječka Air Pannonia potpisala ugovor sa skopskom bolnicom za zračni prijevoz putnika i organa
Objavljeno 12. travnja, 2016.

Tvrtka Air Pannonia, zrakoplovni operator sa sjedištem u Osijeku usmjeren prijevozu poslovnih korisnika i sanitetskom prijevozu bolesnika, ugovorila je posao prijevoza za jednu od najznačajnijih makedonskih klinika i time još više unaprijedila razvoj hrvatskog zdravstvenog turizma u tom segmentu.

U Skopju je, naime, potpisan ugovor o suradnji sa Specijalnom bolnicom “Filip Vtori” (koja je, između ostalog, i službena bolnica osoba iz svijeta sporta Makedonije). U ime bolnice potpisnik je prof. dr. Žan Mitrev, akademik, prvi i jedini kirurg iz Makedonije koji je napravio uspješnu transplantaciju srca. Ugovor je u ime tvrtke Air Pannonia potpisala Zrinka Vlašić.

Tako je ova osječka zrakoplovna tvrtka, uz ovaj ugovor te još otprije s uglednom hrvatskom klinikom “Sv. Katarina”, zaokružila izvoz hrvatskog znanja na tržište EU, ali i izvan nje u segmentu medicinskog turizma.

Zajedničkom suradnjom otvaraju tržišta prema Europi, Africi, Rusiji te Saudijskoj Arabiji. Posebnost je ove suradnje naravno u tome što ovakvim pristupom pacijentima omogućava transport, dijagnozu i operativni zahvat u jednom danu.

Glavni temelj te suradnje je isključivo izvrsnost. Tvrtka Air Pannonia godinama je ulagala u razvoj sigurne i kvalitetne koncepcije medicinskog prijevoznika, a 99 posto svog poslovanja ostvaruje u inozemstvu.

- Kako bismo omogućili siguran i brz prijevoz putnika i pacijenata, zrakoplov je opremljen svom potrebnom medicinskom opremom, a tim stručnjaka u pratnji visoko je kvalificiran, školovan i spreman na sve izazove – izjavila je u povodu potpisivanja ugovora Zrinka Vlašić.

Bolnica “Filip Vtori” kao prva takva bolnica u regiji, otvorena 2000. godine, već godinama obavlja najsloženije kardiovaskularne zahvate.D.Kuštro

Posebnost je ove suradnje u tome što pacijentima omogućava transport, dijagnozu i operativni zahvat u jednom danu

Najčitanije iz rubrike