Crna kronika
KRAO SOCIJALNU POMOĆ

Bivšem načelniku općine Sibinj 18 mjeseci zatvora
Objavljeno 11. travnja, 2016.

Ivica Batinić (40), bivši načelnik Općine Sibinj, nepravomoćnom presudom vijeća Županijskog suda Osijek osuđen je na 18 mjeseci zatvora. Drugooptuženi, Ivan Mišković (47), predsjednik NK Slobodnica, nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Batinić je bio optužen da je kao načelnik Sibinja krivotvorio službene dokumente čime mu je isplaćeno 93.100 kuna, a riječ je o novcu koji je bio namijenjen korisnicima socijalne pomoći na području Sibinja. “Otegotna okolnost za optuženog je njegova bezobzirnost i upornost na protupravno prisvajanje novca od osoba kojima je taj novac najpotrebniji, korisnika socijalne pomoći”, rekao je sudac Zvonko Vekić.

U drugoj točki optužnice Batinić je proglašen krivim da je u suradnji s Miškovićem oštetio općinski proračun za 20.808,13 kuna. Na Miškovićev nagovor, Batinić je s računa Općine Sibinj platio trošak potrošene struje za rad reflektora na igralištu NK Slobodnica. Kada je HEP otkrio da su reflektori bili neovlašteno priključeni na javnu rasvjetu, Općina je za ponovni priključak platila 20.000 kuna, dok su klub i Mišković platili i dodatnu kaznu od 60.000 kuna.(M.Bu.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike