Učionica
PROMJENA NAZIVA ELEKTROTEHNIČKOG FAKULTETA OSIJEK

Mijenjaju ime u Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek
Objavljeno 11. travnja, 2016.

Dana 8. ožujka 2016. Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na svojoj 5. sjednici u akademskoj 2015./2016. godini usvojio je prijedlog Elektrotehničkog fakulteta Osijek o promjeni naziva u Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Skraćeni naziv glasi Sveučilište u Osijeku Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, a akronim novog naziva je FERIT. Elektrotehnički fakultet Osijek ima dugu tradiciju u znanstvenim istraživanjima i visokoškolskom obrazovanju na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima u znanstvenim poljima elektrotehnika i računarstvo. Uz elektroenergetiku, unutar elektrotehnike i računarstva treba naglasiti grane informacijski sustavi te telekomunikacije i informatika sa zajedničkim nazivnikom informacijskih tehnologija čija je svrha razvoj, održavanje i upotreba računalnih sustava, programske podrške i komunikacijskih mreža za procesiranje i distribuciju podataka. S 27 zaposlenih znanstvenika izabranih u znanstveno-nastavna zvanja iz područja elektrotehnike te 20 iz područja računarstva Elektrotehnički fakultet ima značajne kadrovske resurse za daljnji razvoj nastavne, znanstvene i stručne djelatnosti u navedenim područjima.

Trendovi razvoja radnih mjesta, otvaranje novih tvrtki i nova zapošljavanja u području računarstva i informacijsko-komunikacijskih tehnologija upozoravaju na povećanje potrebe za stručnjacima tog profila. Kako bi se povećala prepoznatljivost područja djelatnosti Fakulteta u akademskom i poslovnom okružju, u novom je nazivu, uz elektrotehniku, istaknuto računarstvo i informacijske tehnologije.

(Drago Žagar)

Možda ste propustili...

NOVA PREDAKTIVNOST EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA 2019. NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

„Sadašnjost i budućnost vinogorja Đakovo na temeljima Strossmayerova djelovanja“

U SVEUČILIŠNOM KAMPUSU ODRŽANA 7. STUDENTSKA ROŠTILJADA U ORGANIZACIJI STUDENTSKOGA ZBORA

Studente nije mogla spriječiti ni kiša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik