Mozaik
MLADA OSJEČANKA ODUŠEVLJAVA U SHOWU “THE VOICE”

Ruža Janjiš: Nisam ni sanjala
da ću odskočiti ovako visoko
Objavljeno 9. travnja, 2016.
Pjesme i moja interpretacija odraz su moga karaktera

Ruža Janjiš ima 28 godina i dolazi iz Osijeka. Pjeva od djetinjstva, sada već pomalo i sklada, a nada se da će u showu The Voice doći do finala.

S 11 godina počela je nastupati na festivalu Djeca pjevaju hitove. Sad pjeva u osječkom bendu Babylon i ima akustični duo The Brown Bunny. Bavi se skladanjem u suradnji s Gordanom Budimir koja piše tekstove i velika joj je potpora. Danas, 9. travnja, vidjet ćemo njezin drugi live nastup u showu “The Voice”, a što i kako će pjevati provjerite na HTV1 i na 2. programu Hrvatskoga radija od 20 sati.

Kako je došlo do tvog sudjelovanja u showu "The Voice"? Jesi li to sama planirala, netko te nagovorio, ili?

- Na The Voice sam se sama prijavila, popunila prijavnicu na netu i to vam je to! The Voice mi se činio kao idealna odskočna daska za sve moje pjesme koje ću snimati. Kad sam popunjavala prijavnicu, nisam ni sanjala da ću odskočiti ovako visoko... Sad mogu reći da mi je dolazak na The Voice najbolji potez u životu.

Zar nije bilo rizično na audiciji izvesti prilično zahtjevnu pjesmu “You Shook Me All Night Long” grupe AC/DC? Kako si se odlučila na to?

- AC/DC mi je jedan od najdražih bendova i sa svojom grupom Babylon izvodim pjesmu “You Shook Me All Night Long”. Volim pjevati tu pjesmu, a i publika ju voli... Zato sam ju pjevala i na audiciji. Je li rizično ili ne? Tko ne riskira - ne profitira! Nije moglo bolje ispasti, okrenula sam sva četiri mentora.

Moram spomenuti i tvoj dvoboj s Katarinom. Objasni nama laicima, jesu li Adeline pjesme posebno težak zalogaj ili se to samo tako čini?

- Kandidati su pjevali puno Adelinih pjesama, pa se odgovor sam nameće... Adele je posebna.

Na prvom liveu pjevala si "Fields of Gold" i to u vrlo zanimljivom aranžmanu. Čija je to bila ideja i hoćeš li nastaviti tim načinom izvedbe i dalje u showu?

- “Fields Of Gold” je prekrasna pjesma i ja se gotovo uvijek rasplačem kad ju pjevam. Tim Indira radio je aranžman, a najviše je zaslužan Branimir Mihaljević. U drugom liveu nastavljam u sličnom tonu, ali s puno više energije! Život je borba, a ja sam veliki borac. Pjesme i moja interpretacija odraz su moga karaktera. Tako da nema labavo!

Kako ti se sviđa tim Indira i sama mentorica?

- Na audiciji sam, za mentoricu, izabrala Indiru i nisam ni najmanje pogriješila, jer sam došla u najbolji tim koji vjeruje u mene i koji mi je pomogao da zablistam na pozornici The Voicea i ovu subotu. Hvala im na tome! Tim, osim Indire, čine još i Daria Hodnik Marinković te Branimir Mihaljević, koji rade s nama 24 sata na dan, uvijek su tu za nas, žele izvući najbolje iz svakog od nas, a opet i da ostanemo svoji. Moje cure, Lucija i Eni, odlični su vokali i još bolje osobe. Svi smo se sprijateljili. Mogu tako do sutra, jer imam samo riječi hvale za svoj tim i svoju mentoricu.

Inače sviraš u dva benda, Babylon i The Brown Bunny. Predstavi nam ih, tko su članovi i što svirate?

- Moj The Brown Bunny je duo koji, osim mene, još čini i gitarist Josip Horvat. Sviramo obrade RHCP-a, Amy Winehouse, Kings Of Leon, Skunk Anansie... Grupa Babylon ima širok repertoar, od pop, rock, zabavne domaće i strane glazbe te tamburaške glazbe. Oba banda možete pronaći na Facebooku, slobodno nam se javite! Naravno, lajkajte i pratite naš rad.

Kako zamišljaš svoj glazbeni put nakon showa, bez obzira na ishod?

- U showu radi vrhunska produkcija HRT-a te najbolji glazbenici na našoj sceni, tako da sam stekla dragocjena poznanstva koja ću svakako iskoristiti za dalji rad. Kakav god bio ishod u showu, ja ću snimati pjesme i baviti se glazbom.

Koja ti je najveća ambicija kad je riječ o glazbi?

- Nemam nekih ambicija da punim kojekakve arene. Želim se baviti glazbom i moći živjeti od toga, želim mijenjati svijet nabolje, pomagati drugima.

Tanja KVORKA

U DRUGOM

LIVEU NASTAVLJAM U SLIČNOM TONU, ALI S PUNO VIŠE ENERGIJE!

Subotnji četvrtfinale

U prvoj emisiji uživo publika i mentori odabrali su po troje natjecatelja za svaki tim. Ove subote u četvrtfinalnoj emisiji mentori posljednji put u drugoj sezoni showa donose odluku o daljnjem prolasku natjecatelja. Za jednog natjecatelja odlučuju mentori, a za jednog gledatelji i slušatelji showa. Kao i prošle sezone u polufinalnoj i finalnoj emisiji, o natjecateljima odlučuju isključivo glasovi gledatelja i slušatelja. U bitku za glasove ulazi 12 četvrtfinalista.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike