Sport
SMIJEŠNE OPTUŽBE IZ SRBIJE NA RAČUN CEDEVITE

Dolaze navijači Zvezde, pa će tako i oni sudjelovati u obnovi vodotornja
Objavljeno 6. travnja, 2016.

Akcija Košarkaškog kluba Cedevita iz koje će se sav prihod od ulaznica s utakmice Eurolige protiv Crvene zvezde donirati za obnovu simbola grada heroja i Domovinskog rata, vodotornja u Vukovaru, izazvala je žestoke reakcije u Srbiji. Moglo bi se reći, šok i nevjericu, iako uopće nije jasno zašto. Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović cijeli je slučaj prijavio Euroligi, s primjedbom da se radi o neprimjerenoj najavi dvoboja.

- Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i nije čudno. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se takvo što nije dogodilo nikada u povijesti ovog natjecanja - ljutito je pričao Čović za srpski Kurir.

Svemu tome dodao je malo “otrova”.

- Žao mi je što je Cedevita to učinila, ali budući da su nam mušterije na sportskom terenu, razumijemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način, sigurno. Imat ćemo između 500 i 1000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već osigurali svoje ulaznice.

Po tome ispada da će i navijači Zvezde sudjelovati u obnovi vodotoranja, jer iz Cedevite su objavili kako nema besplatnih ulaznica, morat će ih kupiti čak i domaći igrači.

Optužbe su smiješne, a priča o frustraciji još smješnija, pa su iz Cedevite odgovorili rivalima iz Beograda.

- Utakmica je dobrotvorna i riječ je o sportu, a ne o politici. Slučajno se dogodilo da je to baš protiv Crvene zvezde - poručio je direktor Cedevite Davor Užbinec.

Iz zagrebačkog su kluba objasnili kako nema nikakvih problema, jer je Cedevita obavijestila Euroligu o humanitarnom karakteru utakmice i to joj je odobreno. (I. Li.)

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike