Mozaik
LIJEPA SLAVONKA SUDJELUJE U IZBORU ZA MISS UNIVERSE HRVATSKE

Marija Kljajić: Lijepo lice ne vrijedi bez duše i pameti
Objavljeno 5. travnja, 2016.
Bez obzira na što radite, morate imati viziju

Kako se bliži izbor za novu Miss Universe Hrvatske, na našim ćemo stranicama predstaviti slavonske kandidatkinje.

Prva od njih je lijepa i šarmantna Marija Kljajić iz Zbjega, kod Slavonskog Broda. Podsjetimo, izbor Miss Universe Hrvatske održat će se 15. travnja u kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu, a sudjelovat će19 djevojaka iz cijele Hrvatske.

Recite nam nešto više o sebi?

- Zovem se Marija Kljajić. Imam 24 godine. Iz Zbjega sam, jednog malog mjesta nedaleko od Slavonskog Broda. Po struci sam Montessori pedagog te prvostupnik ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, univ. bacc. pead. S obzirom na to da sam vrlo perspektivna i ambiciozna te obrazovanje smatram jako važnim za život svake osobe, trenutno studiram jednopredmetnu pedagogiju na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Kakvo iskustvo u modnom svijetu imate iza sebe?

- Bavila sam se manekenstvom nekoliko godina. Godine 2008. završila sam tečaj manekenstva u organizaciji BUMN-a u Slavonskom Brodu. Nakon toga nosila sam brojne revije čiji je organizator bio BUMN. Dana 25. travnja 2009. godine natjecala sam se te pobijedila na izboru za Miss i Mistera Slavonije i Baranje.

Kako ste se odlučili prijaviti na natjecanje za Miss Universe?

- Miss Universe je najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj. Miss Universe izbori u cijelome svijetu predstavljaju neke od najambicioznijih i najuspješnijih djevojaka. Svaka od njih, osim ljepotom, odiše gracioznošću, inteligencijom, predanošću radu i ciljevima, potencijalom i stilom. Prateći njihove izbore dugi niz godina, a svjesna svojih potencijala, željela sam potvrdu toga koliko ja uistinu vrijedim. Izbor sobom nosi promociju svake od nas koja nam može otvoriti brojna vrata u svijetu mode, marketinga i mnogih drugih stvari. To je jedan od ključnih razloga zbog kojeg sam se odlučila prijaviti na spomenuti izbor.

Kakva su vaša očekivanja?

- Na natjecanju Miss Universe Hrvatske koji će se održati 15. travnja u kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu sudjeluje 19 djevojaka iz cijele Hrvatske. Ja sam jedna od njih. Svaka od nas ima nešto (ljepotu, stil, šarm, inteligenciju, obrazovanje, itd.) zbog čega bi mogla postati buduća Miss Universe. Očekujem da pobijedi najbolja. Vjerujem da će u ocjenjivanju stručnog žirija presuditi nijanse, jer natječe se uistinu 19 prekrasnih djevojaka. Očekujem da buduća Miss Universe Hrvatske bude djevojka koja će znati dostojno predstavljati sebe i Hrvatsku pred očima cijeloga svijeta.

Tko vam je uzor od modela?

- Postoje mnogi modeli koji su mi uzor. Istaknut ću Cansu Dere (turska glumica, bivša Miss Turske, radi kao model). Njezino ime znači 'voda života', smatra da lijepo lice ništa ne vrijedi ako krije prazninu u duši i glavi. Kod nje vidim spoj inteligencije, ljepote, ambicioznosti, perspektivnosti i snage u duhu i tijelu jedne žene. Njezin lik i djelo savršeno se uklapaju u koncept Miss Universe izbora koji je spoj svega navedenog.

Kad se osvrnemo unatrag, koja je naša missica ili manekenka ostavila na vas poseban dojam?

- Anica Kovač, Miss Hrvatske 1995. Iste godine na izboru za Miss svijeta postigla je nezapamćen uspjeh za Hrvatsku ponijevši titulu prve pratilje. Uz veliki uspjeh koji je u životu postigla ostala je jednostavna, pristupačna i još uvijek prelijepa. Imala sam sreću upoznati ju nedavno u Zagrebu.

Ako biste pobijedili, kako bi se to odrazilo na vaš život?

- Pobjeda je najljepša i najbolja stvar koja vam se na ovom izboru može dogoditi. Uz veliku sreću i zadovoljstvo, ona sobom nosi veliku odgovornost. U trenutku pobjede vaš život postaje javan. Ako bih pobijedila, pobjedu bih maksimalno iskoristila kako na svoju, tako i na dobrobit cijele Hrvatske. Najvažnije od svega je ostati svoj, imati cilj i težiti njegovu ostvarenju.

Jeste li se već natjecali na izborima ljepote?

- Jesam, 25. travnja 2009. natjecala sam se te pobijedila na izboru za Miss Slavonije i Baranje. U lipnju iste godine sudjelovala sam i na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta.

Što djevojka treba imati da bi bila Miss ili model? Je li dovoljna samo ljepota?

- Ljepota je bitan element svakog modela i missice, ali nikako nije presudna. Prema riječima Cansu Dere, lijepo lice ništa ne vrijedi ako krije prazninu u duši i glavi. Djevojka koja želi postati Miss ili model treba biti inteligentna, ambiciozna, perspektivna, snažna, ustrajna i strpljiva.

Kako provodiš slobodno vrijeme?

- Zbog brojnih obveza koje trenutno imam, nažalost nemam previše slobodnog vremena. Svaki slobodan trenutak nastojim maksimalno iskoristiti. Ponajprije na humanitarni rad, čitanje neke dobre knjige, odlazak na trčanje, u šetnju, druženje s prijateljima ili na putovanja.

Imaš li planove za budućnost?

- Besperspektivnost je najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi. Planove imam, a na njihovoj realizaciji radim i radit ću. Vjerujem u sebe. Bez obzira na to što radite, morate imati viziju. Ideja o onom što želim je samo nekoliko posto u cijeloj priči. Ostalo otpada na veliki trud i puno strpljenja. Svoje planove zasad ću zadržati za sebe. Jedino što mogu reći je to da imaju veze s modelingom te mojim obrazovanjem.

Mario KOKAJ
Glasajte za Miss fotogeničnosti

Glasujte na zajljepšu fotografiju izbora Miss Universe Hrvatske 2016. Natjecateljica čija fotografija bude imala najviše lajkova bit će proglašena kao Miss fotogeničnosti na finalnom izboru Miss Universe Hrvatske 2016., u Zagrebu u petak, 15. travnja. Glasovati možete na službenoj facebook stranici Miss Universe Croatia.

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa