Osijek
NIJE IZDRŽALA

Marija izgubila bitku s teškom bolešću, Zlatka i Zlatko ostali bez majke
Objavljeno 1. travnja, 2016.

Vezani članci

SKROMNA OBITELJ TEŠKO SE NOSI S BOLEŠĆU I NEDAĆAMA

Dok je njezin suprug operiran zbog karcinoma glasnica, Mariji je rak zahvatio kosti!

Prošlo je samo malo više od dva tjedna kako smo bili u skromnom domu bolesne Marije Freimunt i pisali o teškim životnim prilikama i bolesti koja je snašla prvo supruga pa nju, da bi jučer odjeknula vijest kako je nesretna žena izgubila bitku s opakom bolešću preminuvši u srijedu prijepodne u KBC Osijek.

Podsjetimo, Mariji Freimunt bilo je tek 47 godina, a iza nje je, uz supruga Tomislava Nedoklana, ostalo dvoje djece, sin Zlatko koji pohađa sedmi razred prema posebnom programu i kćerka Zlatka koja pohađa osmi razred, također prema prilagođenom programu. Marija nam se, kad smo ju posjetili, žalila kako joj je dijagnosticiran rak dojke koji se potom raširio po kostima.

- Liječnici sad liječe dojku, ali operaciju neće obaviti jer se, pojasnili su mi, karcinom proširio. Gotovo su prošle dvije godine kako mi je bolest dijagnosticirana, no sama sam sigurna da je bolest došla i ranije - pričala nam je tada Marija, kroz suze spominjući kako je njezin suprug Tomislav Nedoklan operirao karcinom glasnica, te je došao kući isti onaj dan kada je ona otišla na liječenje.

Marija je mogla hodati samo pomoću hodalice za koju u skromnom domu nije bilo mjesta, a najviše se oslanjala na pomoć kćerkice Zlatke, koju sada bez majke očekuje kraj školske godine, upisi u srednju školu...

Dok smo u prijašnjem tekstu molili javnost za pomoć ovoj obitelji, a Marija vapila za lijekovima koji bi joj olakšali bolove, nakon čega su nam se javili brojni čitatelji s upitima kako još mogu pomoći ovoj obitelji, ovaj put apeliramo na sve one koji mogu, da pomognu ovoj obitelji, djeci koja su ostala bez majke, Tomislavu koji je ostao bez supruge. Kako smo i ranije pisali, njih četvero živjeli su u državnom stanu od skromne Tomislavove mirovine. Život bez mame i supruge donosi nove, teške trenutke, a svaka pomoć će im itekako dobro doći. Marija Freimunt bit će pokopana danas (petak), u 14.30 sati, na groblju Donji grad u Osijeku. M. Muškić

BROJ RAČUNA ZA POMOĆ:

Hypo Alpe Adria

TOMISLAV NEDOKLAN

3221639263

IBAN: HR 20 2500 00932216 3926 3

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike