Osijek
SMOTRA IZ PODRUČJA GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Izloženo deset projekata učenika
osnovnih i srednjih škola iz županije
Objavljeno 31. ožujka, 2016.
Cilj smotre je omogućiti učenicima stjecanje građanske kompetencije i ostalih ključnih znanja za cjeloživotno učenje

U prostorijama Ugostiteljsko-turističke škole jučer je održana županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja.

Na smotri je izloženo deset projekata osnovnih i srednjih škola. Cilj smotre je omogućiti učenicima stjecanje građanske kompetencije i ostalih ključnih znanja za cjeloživotno učenje. Prednost u izlaganju imali su učenici osnovnih škola koji su izložili svoje teme. Teme svojih projekata smislili su sami, ali uz pomoć profesora, pedagoga i roditelja uspjeli su ih realizirati. Svjesni su problema koji se tiču recikliranja i zaštite okoliša, potrošnje i budućnosti educiranja svojih vršnjaka.

Nakon toga svoje projekte predstavili su učenici iz sedam srednjih škola na području grada Osijeka. Nikica Nikolić i Dunja Drinovac, učenice Ekonomske i upravne škole Osijek, u suradnji s ostalim kolegicama iz škole došle su na ideju projekta “Suradnja s Dječjim domom Klasje”. Izjavile su kako je cilj tog projekta da se građane osvijesti o problemu nezbrinute djece te da ih se samim time potakne na volontiranje i veću brigu o njima.(E.L./J.M.)

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike