Sport
VIŠNJEVCU NI PROMJENA TRENERA NIJE POMOGLA

Robert Špehar nije uspio zaustaviti negativan niz
Objavljeno 30. ožujka, 2016.

VIŠNJEVAC - Povratnik na višnjevačku klupu Robert Špehar nije promptno uspio izazvati pozitivan šok. Momčad je doživjela i četvrti uzastopni poraz u nastavku prvenstva. Novi domaći bio je i neugodniji, jer su Varaždinci izravni konkurenti iz donjeg dijela redoslijeda, koji će u preostalih deset kola primarno razmišljati o ostanku u trećeligaškoj konkurenciji. Slijed događaja usmjerio je i Višnjevčane u tu borbu. Ovaj put izgubili su u trenucima kada su imali igrača više na terenu. U 49. minuti isključen je varaždinski igrač, ali je njihov najiskusniji i ponajbolji, Jertec, u 67. iskoristio poklon domaćih i presudio o subotnjem pobjedniku.

- Izgubili smo, ali držim da smo zaslužili bar bod jer Varaždinci nisu pokazali ništa više od naše momčadi. Naročito se to vidjelo kada smo trebali hvatati zaostatak, ali nismo uspijevali načiniti pritisak koji bi rezultirao pogotkom i izjednačenjem - pričao je novi/stari trener Višnjevčana, koji tvrdi kako mu se momčad nije snašla s igračem više u polju.

- Nakon ispitivanja snaga, praktički cijelo prvo poluvrijeme, u nastavku smo krenuli agresivnije te iznudili isključenje protivničkog igrača, ali to kao da nas je dezorijentiralo. Nismo bili opasni, a neshvatljivo smo poklonili udarac iz kuta, nakon kojeg smo bili kažnjeni. Uz to smo u završnici tjelesno pali te kada se tome doda kvaliteta raspoloživog kadra, poraz je bio neizbježan - elaborirao je Špehar startno posrtanje, koje ga, međutim, neće obeshrabriti.

Kao i raspored sljedećih utakmica, koji im ponovno donosi domaći ogled, ali sada s drugoligaški ambicioznom Marsonijom koja u nedjelju dolazi s novim trenerom, nakon što je u međuvremenu odstupio Ilija Lončarević.

- Svakako da nije ugodno nakon poraza s izravnim konkurentom tražiti rehabilitaciju s onim koji teži najvišem dometu. Svjestan sam da neće biti lako podići momčad koju očito sada čekaju borbe za izbjegavanje zadnje dvije pozicije. Pristup obvezama već je bolji, a vjerujem da će se tako podizati i razina spreme te da će nas početi zaobilaziti ozljede. Iako je igrački kadar, nedvojbeno, slabiji od jesenskog, ipak sam uvjeren da ću uspjeti stvoriti discipliniranu i čvrstu momčad koja će znati igrati na rezultat. Protiv Brođana sigurno ću unijeti određene promjene, pa ćemo se sigurno bolje predstaviti nego do sada, a tada nije nemoguć ni pozitivan rezultat - optimističnije je zaključio Špehar, koji je u prvom dolasku u Višnjevac imao i delikatniju situaciju pa je načinio čudo. Nije, istina, to svaki dan moguće, ali bolji se Višnjevac sigurno može očekivati... D.Lekšan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike