Regija
OPĆINA POZIVA GRAĐANE NA RASPRAVU

Predložili kako Babinu Gredu
učiniti poželjnom za život
Objavljeno 30. ožujka, 2016.

BABINA GREDA – U Babinoj Gredi u tijeku je javna rasprava o projektu “Babina Greda - sutra” koji je izradila konzultantska kuća o tome kako općinu učiniti mjestom poželjnim i ugodnim za život. Projektom su predviđene aktivnosti koje bi u sljedećih godinu dana trebalo realizirati, smjer u kojem treba ići, a predloženi su i načini odakle povući sredstva. Iz općinske uprave pozivaju mještane da se aktivno uključe u raspravu i svojim prijedlozima i mišljenjima unaprijede projekt.

- Smatramo da je ovaj projekt živi organizam koji zahtijeva konstantnu brigu i usmjeravanje, što želimo i od vas - poručuju.

Osvrnuli su se i na trend nicanja raznih poduzetničkih inkubatora i tehnoloških parkova. Smatraju da nije dobro otvoriti inkubator samo da se može reći da on postoji, a da se ured potom iznajmi za jednu kunu, primjerice knjigovodstvenom obrtu ili slično, jer to nije njegova svrha. Potrebno je, napominju, napraviti inkubator u svrhu učenja programiranja, izrade aplikacija, web-stranica, web i grafičkog dizajna...

- Babinoj Gredi potrebna je Hi Tech učionica u kojoj bi, osim informatičke opreme, bila postavljena oprema za online predavanja s kamerama i drugo. Nužno je već djecu osnovnoškolske dobi usmjeriti prema programiranju i Babinu Gredu postaviti na karti Hrvatske kao mjesto gdje se djeca educiraju za programere. Cilj je da mladi steknu vještine koje bi ih zadržale u Babinoj Gredi, a kojima bi iz svoje sobe ili inkubatora mogli raditi s cijelim svijetom, stoji u prijedlogu. Kao vrlo bitan, istaknut je i marketing i vizualni identitet Babine Grede. Predložena je izrada internet-stranice s virtualnom kartom Babine Grede sa svim znamenitostima i ucrtanim točnim lokacijama određenih projekata, snimanje videouratka o Babinoj Gredi filmskom kamerom i dronovima iz zraka, što je, smatraju, vrlo bitno radi marketinške promocije. Nadalje, prilikom postavljanja postava Muzeja, uz izlaganje povijesnih predmeta treba napraviti i virtualnu sobu u kojoj bi se s pomoću suvremenih tehnologija prikazala povijest Babine Grede, ali i ono što se planira učiniti u budućnosti. Predložena je i obnova čitaonica, dizajnerski, s novim vizualnim identitetom u kojem bi svaka imala svoju priču. Konzultanti smatraju da čitaonice, po kojima je Babina Greda jedinstven primjer u Hrvatskoj, treba iskoristiti slično kao i inkubator programiranja, na način da se djeca i odrasli zainteresiraju za poeziju, književnost, glumu i slično. Predložena je i gradnja biciklističke staze i off roada Babina Greda na e-biciklima, odnosno organiziranje biciklijade na kojoj bi uz standardne bicikle sudjelovali i električni.M.Lešić Omerović

Punionica za E-automobile

Zbog specifičnog položaja u odnosu prema drugim općinama u županiji i činjenice da je smještena uz frekeventnu autocestu A3 Zagreb-Bajakovo, predloženo je postavljanje punionice za E-automobile u sklopu nove zgrade Općine.

- Budući da punjenje E-automobila traje cca 20 minuta, cilj je vozačima i posjetiteljima pružiti uslugu obilaska Babine Grede. U tu bi svrhu bilo poželjno kupiti dva električna vozila za obilazak turističke rute Babina Greda, i bilo bi ih dobro nabaviti preko projekta ili sponzorstvom, napominju konzultantni. Ističu kako na tom području nitko nema takvu vrstu promidžbe i smatraju da bi ona bila vrlo atraktivna.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike