Gastro
PIK PAKIRANO MESO S HRVATSKIH FARMI U VIŠE OD 500 KONZUMOVIH PRODAVAONICA

Budite sigurni, jedite domaće!
Objavljeno 31. ožujka, 2016.

Odluka o odabiru svježeg mesa obično se donosi prema nekoliko kriterija. Bez obzira na to radi li se o omiljenom proizvođaču mesnih proizvoda ili najdražoj mesnici iz susjedstva, veličini pakiranja ili vrsti mesa, cijeni ili boji, podrijetlo svježeg mesa jedan je od najvažnijih čimbenika pri odabiru.

Kako biste u prodavaonicama što lakše prepoznali meso koje je uistinu hrvatsko i domaće, potrebno je samo potražiti PIK pakirano svježe meso s oznakom “Meso hrvatskih farmi” u više od 500 Konzumovih prodavaonica. Kupnjom lokalnih proizvoda potiče se razvoj hrvatskog sela i domaćeg gospodarstva, čemu svatko od nas može pridonijeti. Iz hrvatskog uzgoja u PIK Vrbovec godišnje dolazi više od 450.000 svinja i 40.000 junadi, s više od 100 farmi diljem Hrvatske. Domaći farmeri na farmama diljem Hrvatske svakodnevno brižno uzgajaju životinje koje se u ciklusu uzgoja hrane isključivo provjerenom i domaćom stočnom hranom.

Da je to uistinu tako, potvrđuju brojne izjave hrvatskih farmera zahvaljujući kojima je PIK pakirano svježe meso uistinu meso hrvatskih farmi: “Na našoj obiteljskoj farmi već godinama uzgajamo svinje isključivo hrvatskog podrijetla, na što smo jako ponosni”, Melita i Đuro Golubić, obiteljska svinjogojska farma, Vrbovečka Dubrava. “Više od 30 godina bavim se uzgojem vrhunske domaće junadi, što iziskuje svakodnevnu pažnju u hranidbi i zdravlju životinja”, Ante Radovčić, farma junadi Belje, Poljanski Lug. Korištenjem najviših svjetskih tehnoloških i higijenskih standarda u svakoj fazi proizvodnje osigurava se sljedivost od polja do stola, pri čemu je cijeli proces pod stalnim nadzorom stručnjaka. PIK-ova suvremena tehnologija pakiranja u posebnu ambalažu u kontroliranoj atmosferi osigurava da je PIK pakirano svježe meso vrhunske kvalitete, svježe i sigurno te znatno duže zadržava svježinu i nutritivne vrijednosti. Na taj su način hrvatskim potrošačima osigurani svježi i domaći, uistinu hrvatski, proizvodi od svježeg crvenog mesa. Budite sigurni, jedite domaće!

Možda ste propustili...