Regija
OSTVARILA SVOJ POSLOVNI SAN

Mlada poduzetnica otvara
dom za stare i nemoćne
Objavljeno 30. ožujka, 2016.
Kapacitet doma je 20 osoba u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama

NOVAKI BIZOVAČKI – U petak, 1. travnja, rad počinje jedan od najmodernijih Domova za starije i nemoćne osobe u ovom dijelu Slavonije – Dom “Sveta Marta”, u Novakima Bizovačkim. No osim činjenice što će općina Bizovac, Valpovština i ovaj dio Hrvatske postati bogatiji za još jedan objekt ovakve vrste koji će u iznimno kvalitetnim uvjetima skrbiti o starim i bolesnim osoba, jednako je tako zanimljivo da je riječ o prvom poslovnom pothvatu 25-godišnje Lucije Majdenić, koja je za potrebe pokretanja novog posla odlučila svoju dosadašnju donjomiholjačku adresu zamijeniti novim prebivalištem u Novakima Bizovačkim.

Premda je mnogima čudno to što ovako mlada osoba pokreće tako zahtjevan posao, Lucija, koja je inače po struci fizioterapeutkinja, otkriva nam da joj ovo nije prvi susret s ovakvom vrstom posla. Njezina je obitelj već godinama u njemu, jer u Donjem Miholjcu imaju dom za stare i nemoćne “Moj dom Majdenić”. Posljednjih godina Lucija je bila intenzivno uključena u taj posao i kada je nedavno čula da se iznajmljuje novi objekt doma za stare u Novakima, nije previše dvojila. Došla je s momkom u Novake, s bivšim vlasnicima dogovorila uvjete i u vrlo kratkom roku preselila se na novu adresu - u Imotsku ulicu na samom kraju Novaka, gdje će ubuduće živjeti i raditi. Ovih dana poslovi na objektu se završavaju, prijave zainteresiranih štićenika stižu i za nekoliko dana sve će biti spremno za njihov prihvat i boravak u objektu uređenom prema najsuvremenijim standardima, koji je kapaciteta za 20 osoba u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Uz sanitarne čvorove dom ima vlastitu kuhinju, dnevni boravak, blagavaonicu te dvorište i vrt, koji je još uvijek u fazi uređenja. Cijene će, kaže mlada poduzetnica, prilagoditi uvjetima smještaja korisnika, odnosno jesu li pokretni, polupokretni i nepokretni, a posebno ju veseli činjenica što se dom nalazi u neposrednoj blizini Bizovačkih toplica, Lječilišta Bizovačke toplice i OFMIR-a, što korisnicima treće životne dobi omogućava kvalitetnije uvjete za potrebnu rehabilitaciju i uživanje u bazenima s geotermalnom vodom.

- Za početak u objektu će biti zaposlene dvije osobe, njegovateljica i medicinska sestra, a kako se broj korisnika bude povećavao, povećavat ćemo i broj djelatnika s ciljem pružanja što bolje i kvalitetnije usluge našim korisnicima - priča Lucija, kojoj je otvorenje vlastitog doma ostvarenje njezinog poslovnog sna.

Lidija ANIČIĆ
Za kupnju i uređenje objekta tri milijuna kuna

Vlasnici objekta prije nekoliko godina u kupnju zgrade površine oko 600 četvornih metara i uređenje uložili su približno tri milijuna kuna. Dom ima 13 soba u prizemlju i na katu s medicinskim krevetima i prema potrebi antidekubitalnim madracima, klimu, TV i SOS dojavu za sestre, odnosno njegovateljice. Opremljena su i četiri sanitarna čvora za korisnike i jedan za zaposlenike te prostorija za osoblje, kao i prostorija za fizikalnu terapiju. Za lijepog vremena korisnici mogu boraviti na uređenoj terasi, a ugođaj će biti potpun kada se uredi i mali park te vrt iza objekta u sklopu kojega se nalazi i stambeni objekt u kojem će stanovati mlada obitelj Lucije Majdenić.

Cijene će

ovisiti o uvjetima smještaja, kaže poduzetnica

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike