Ekonomija
UZ HUP, GOSPODARSKU I POLJOPRIVREDNU KOMORU

U izradi poljoprivredne strategije sudjelovat će i Sindikat PPDIV-a
Objavljeno 29. ožujka, 2016.

Ministar poljoprivrede Davor Romić primio je predstavnike Sindikata PPDIV-a na čelu s predsjednikom Šimom Oreškovićem. Kako je Orešković naveo tom je prigodom otvoren niz tema, između ostaloga i izrada poljoprivredne strategije gdje je rečeno da će član radne skupine izrade poljoprivredne strategije biti iz redova PPDIV-a.

U izradi strategije poljoprivrede sudjelovat će Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poljoprivredna komora.

- Poljoprivredna strategija trebala bi biti gotova do jeseni, a cilj je da Hrvatska dobije gotovu strategiju do konca ove godine. Jedna od tema o kojoj smo raspravljali bila je i raspodjela poljoprivrednog zemljišta, odnosno iznalaženje modela kako što prije staviti u funkciju 750.000 hektara zapuštenog zemljišta. Ministar Romić rekao je da je tu i nadalje najveći problem rješavanje imovinsko pravnih odnosa, odnosno da je krajnji cilj rješavanja cjelokupne zemljišne problematike komasacija. Dotaknuli smo se i problematike navodnjavanja i odvodnje, gdje je rečeno kako će uređenje kanala III. i IV. reda od ove godine preuzeti Hrvatske vode - rekao je Šimo Orešković. Z.Rupčić

Uređenje kanala III. i IV. reda od ove godine trebale bi preuzeti Hrvatske vode

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora