Regija
PREVIRANJA UOČI UNUTARSTRANAČKIH IZBORA U GO-U HDZ-A ĐAKOVO

Pazi, snima se: HDZ-ovci
iz prigradskih naselja glasat
će u Đakovu pred kamerama!?
Objavljeno 25. ožujka, 2016.

ĐAKOVO – Uoči unutarstranačkih izbora đakovački HDZ podijelio se na više struja, a dio nezadovoljnih upozorava na neuobičajenu praksu, umjesto u svojim temeljnim ograncima, članovi iz prigradskih naselja morat će glasati u stranačkim prostorijama u Đakovu.

- Nakon što je obrisao dvije trećine članstva, vrhunac je uvođenje 'big brothera. Marino Mikulić, predsjednik GO HDZ-a Đakovo, ne dopušta temeljnim ograncimada svoje izborne skupštine održavaju u svom selu (Piškorevci, Perkovci, Selci, Kuševac, Ivanovci, Š.Polje, Budrovci, Đurđanci…), nego se izbori moraju održavati na korzu, u stranci, a izbore će snimati. Na upit članova zašto to radi, navodi da je to izričit naputak Središnjice i vrhuške stranke koja mu je to rekla. Ni u jednom gradu koji ima prigradska naselja izbori se ne provode u središnjici, ako ima uvjeta za održavanje izbora u prigradskim naseljima, a kod nas, hvala Bogu, ima. A ovo sa snimanjem je cirkus, navodi se u dopisu nezadovoljnih članova.

Josip Stojaković, predsjednik TO Đurđanci, kaže kako takva odluka nije smjela biti donesena.

- Izbori moraju biti tajni, a oni će staviti kameru. Na sastanku temeljnog ogranka pitao sam što će biti s, recimo našim sumještanom koji nema noge, ima protezu, a prostorije HDZ-a su na prvom katu, znači mora stepenicama gore. Nikada se ovako nešto nije dogodilo. Ne slažemo se s takvom odlukom. Još ćemo vidjeti što ćemo na kraju učiniti, nismo jedini koji se ne slažu s odlukom. Izbori moraju biti tajni - kaže Stojaković.

- Pitao sam ih hoće li se, kad budu izbori za Gradski odbor, glasati u zgradi Županije, pa su mi rekli da sam neozbiljan - kaže Stojaković. Temelji ogranak Široko Polje u ponedjeljak će održati sastanak sa svojim članovima, kaže David Milić, dopredsjednik, gdje će odlučiti o daljim koracima, odnosno hoće li ili neće izići na glasanje. Ivica Rončević, predsjednik TO-a Selci Đakovački, kazao je jučer kako će tijekom večeri održati sastanak izvršnog odbora gdje će donijeli odluku o daljim postupcima. Jozo Milić, predsjednik Temeljnog ogranka Piškorevci i vijećnik u VMO-u, kaže kako se ne slažu s ovakvom odlukom.

- To nije ni dobro, niti je praksa. Imamo sve moguće uvjete, ja sam osnivač HDZ-a u Piškorevicma od 1990. godine i ovakve prakse do sada nije bilo. Inzistirat ćemo da se izbori održe u našem temeljnom ogranku. Što će nam kamere? Pa mi smo jedan od najboljih temeljnih ogranaka - zaključuje Jozo Milić.M.Muškić

SVE JE PREMA STATUTU?

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Đakovo Marino Mikulić nije želio šire komentirati spomenutu odluku, rekavši kako su kod njih izbori i da za medije ništa ne želi komentirati. Ipak, dodao je kako su ovakve optužbe smiješne, te da se ne želi uvlačiti u nikakve cirkuse. “Sve radimo prema Statutu i pravilniku kojeg smo dobili i to je to”, kratko je komentirao Mikulić.

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike