Osijek
VELEPOSLANICA IZRAELA ZINA KALAY-KLEITMAN U OSIJEKU

Predavanje o Bliskom istoku i izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”
Objavljeno 24. ožujka, 2016.

U Institutu za društvene znanosti Ivo Pilar u Osijeku održana je konferencija za novinare u povodu posjeta veleposlanice Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zine Kalay-Kleitman. Najavljena su dva događaja koja zajedno organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael u RH, Matica hrvatska - Ogranak Osijek te Institut za društvene djelatnosti Ivo Pilar - Područni centar Osijek.

Prvi je predavanje veleposlanice Zine Kalay-Kleitman o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela. Predavanje na engleskom jeziku održat će se 24. ožujka u HNK-u Osijek s početkom u 12 sati, a prevodit će studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog faklteta te gimnazijalci s naprednim znanjem engleskog jezika.

Predavanju će nazočiti i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šuster.

Istoga dana u 17 sati u Muzeju Slavonije svečano će biti otvorena izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”. Izložba će se moći pogledati do 8. travnja, nakon čega se seli u Đakovo.

Presjednik osječkog Ogranka Matice hrvatske Ivica Završki istaknuo kako se nadaju da će Osijek biti proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020. E. Lutring

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike