Osijek
VELEPOSLANICA IZRAELA ZINA KALAY-KLEITMAN U OSIJEKU

Predavanje o Bliskom istoku i izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”
Objavljeno 24. ožujka, 2016.

U Institutu za društvene znanosti Ivo Pilar u Osijeku održana je konferencija za novinare u povodu posjeta veleposlanice Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zine Kalay-Kleitman. Najavljena su dva događaja koja zajedno organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael u RH, Matica hrvatska - Ogranak Osijek te Institut za društvene djelatnosti Ivo Pilar - Područni centar Osijek.

Prvi je predavanje veleposlanice Zine Kalay-Kleitman o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela. Predavanje na engleskom jeziku održat će se 24. ožujka u HNK-u Osijek s početkom u 12 sati, a prevodit će studenti Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog faklteta te gimnazijalci s naprednim znanjem engleskog jezika.

Predavanju će nazočiti i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šuster.

Istoga dana u 17 sati u Muzeju Slavonije svečano će biti otvorena izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”. Izložba će se moći pogledati do 8. travnja, nakon čega se seli u Đakovo.

Presjednik osječkog Ogranka Matice hrvatske Ivica Završki istaknuo kako se nadaju da će Osijek biti proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020. E. Lutring

Možda ste propustili...

LIKOVNA RADIONICA ZA ODRASLE

Istražimo sebe kroz umjetnost!

RASPRAVA "KULTURA, UMJETNOST, MEDIJI"

Gošće panela, ugledne novinarke

OSJEČKI VATROGASCI

Spasili su psa iz rupe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TIHOMIR FLORIJANČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA OSIJEKA

U profesiji sam uspješan
i materijalno situiran,
sad želim dati sebe za grad

2

KORISNE LEKCIJE UČITELJICE JELENE BATRNEK

Na satu razrednika poučava učenike životnim vještinama

3

PROBLEMATIČNA CESTA

Rješenja ima, potrebna je politička volja