Osijek
KIPARSKA KOLONIJA U SLOVENIJI

Lea i Katarina izradile cvijet od montažne plastike
Objavljeno 22. ožujka, 2016.

Dvije učenice 6. razreda OŠ Jagode Truhelke, Lea Radić i Katarina Radeljak, s njihovom voditeljicom i mentoricom kreativnih radionica Irenom Bando, sudjelovali su na Međunarodnoj kiparskoj koloniji Črnomelj 2016., u Sloveniji. Slovensku koloniju organizira ZIK (Zavod za obrazovanje i kulturu) i OŠ Loka iz Črnomlja već devet godina, a OŠ Jagode Truhelke do sada je sudjelovala na svakoj od njih. Odlazak na ovogodišnju koloniju organizirala je OŠ Jagode Truhelke, a put je sponzorirao Grad Osijek.

- Kolonija je trajala dva dana, a sudjelovalo je oko 50 učenika iz Slovenije te iz drugih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Italija i Hrvatska). Od četiri umjetničke radionice (drvo, montažna plastika, instalacija i keramika), naše su učenice izabrale Montažnu plastiku na kojoj su izradile jedan vrlo neobičan cvijet, kombinirajući žicu, papir, materijal za kaširanje i boje - kaže mentorica Irena Bando.

Učenice koje su sudjelovale na Koloniji odabrane su kao predstavnice škole, jer su vrlo savjesne, zainteresirane i kreativne, ističe naša sugovornica. Lea i Katarina stekle su nova iskustva i prijateljstva i ugodno se provele, a knjižničarka Irena Bando stekla je nova poznanstva za neku moguću buduću međunarodnu suradnju. (V.L.)

Možda ste propustili...