Osijek
KIPARSKA KOLONIJA U SLOVENIJI

Lea i Katarina izradile cvijet od montažne plastike
Objavljeno 22. ožujka, 2016.

Dvije učenice 6. razreda OŠ Jagode Truhelke, Lea Radić i Katarina Radeljak, s njihovom voditeljicom i mentoricom kreativnih radionica Irenom Bando, sudjelovali su na Međunarodnoj kiparskoj koloniji Črnomelj 2016., u Sloveniji. Slovensku koloniju organizira ZIK (Zavod za obrazovanje i kulturu) i OŠ Loka iz Črnomlja već devet godina, a OŠ Jagode Truhelke do sada je sudjelovala na svakoj od njih. Odlazak na ovogodišnju koloniju organizirala je OŠ Jagode Truhelke, a put je sponzorirao Grad Osijek.

- Kolonija je trajala dva dana, a sudjelovalo je oko 50 učenika iz Slovenije te iz drugih zemalja (Srbija, Bosna i Hercegovina, Italija i Hrvatska). Od četiri umjetničke radionice (drvo, montažna plastika, instalacija i keramika), naše su učenice izabrale Montažnu plastiku na kojoj su izradile jedan vrlo neobičan cvijet, kombinirajući žicu, papir, materijal za kaširanje i boje - kaže mentorica Irena Bando.

Učenice koje su sudjelovale na Koloniji odabrane su kao predstavnice škole, jer su vrlo savjesne, zainteresirane i kreativne, ističe naša sugovornica. Lea i Katarina stekle su nova iskustva i prijateljstva i ugodno se provele, a knjižničarka Irena Bando stekla je nova poznanstva za neku moguću buduću međunarodnu suradnju. (V.L.)

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike