Osijek
OKRUGLI STOL U ORGANIZACIJI CENTRA ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Socijalne su vještine važne u
prevenciji ovisnosti među mladima
Objavljeno 22. ožujka, 2016.
Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva

Okrugli stol “Važnost socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti”, koji je organizirao osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, održan je jučer na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Posrijedi je jedna od aktivnosti u sklopu projekta “Znanjem protiv ovisnosti”, koji Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi zajedno s partnerima - Odgojnim domom Bedekovčina te Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, kao i sa stručnim suradnicima s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Projekt financira Ministarstvo zdravlja.

Kako nam je rekla Tena Zalović, iz osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, svrha je projekta “Znanjem protiv ovisnosti” ojačati sposobnost djece i mladeži te utjecati na smanjenje pojave ovisnosti osposobljavanjem odgojitelja kako primijeniti metode i programe vježbanja socijalnih vještina.

Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva. Izv. prof. dr. sc. Valentina Kranželić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održala je naslovno predavanje o važnosti socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti. O učenju ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu govorio je prof. Siniša Brlas. Ivan Pakšić, iz Odjela prevencije Policijske uprave osječko- baranjske, iznio je osnovne činjenice o problematici zloporabe sredstava ovisnosti, dakako iz policijske perspektive. Osječki je Centar za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti predstavila njegova ravnateljica, dr. Marija Kribl, a operater i predstavnik Udruge Neovisnost Goran Kezić iznio je pojedinosti o radu i programu te udruge. O ulozi Gradskog društva Crvenog križa Osijek u prevenciji bolesti ovisnosti govorio je Goran Latković, koordinator rada s mladima. D. Celing

Možda ste propustili...

IN MEMORIAM: DOC. DR. SC. DAMIR KOVAČIĆ (1941. - 2017.)

Kirurg i sportaš na kojega smo se uvijek mogli osloniti

TRADICIONALNA AKCIJA LIONS CLUBA “MURSA”

“Lavice” posadile 250 bijelih ruža na promenadi

TRIBINA AKADEMSKE ZAJEDNICE “ANTE STARČEVIĆ”

Koja su prava roditelja po rođenju djeteta s poteškoćama u razvoju

Najčitanije iz rubrike
oglas