Osijek
OKRUGLI STOL U ORGANIZACIJI CENTRA ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Socijalne su vještine važne u
prevenciji ovisnosti među mladima
Objavljeno 22. ožujka, 2016.
Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva

Okrugli stol “Važnost socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti”, koji je organizirao osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, održan je jučer na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Posrijedi je jedna od aktivnosti u sklopu projekta “Znanjem protiv ovisnosti”, koji Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi zajedno s partnerima - Odgojnim domom Bedekovčina te Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, kao i sa stručnim suradnicima s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Projekt financira Ministarstvo zdravlja.

Kako nam je rekla Tena Zalović, iz osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, svrha je projekta “Znanjem protiv ovisnosti” ojačati sposobnost djece i mladeži te utjecati na smanjenje pojave ovisnosti osposobljavanjem odgojitelja kako primijeniti metode i programe vježbanja socijalnih vještina.

Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva. Izv. prof. dr. sc. Valentina Kranželić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održala je naslovno predavanje o važnosti socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti. O učenju ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu govorio je prof. Siniša Brlas. Ivan Pakšić, iz Odjela prevencije Policijske uprave osječko- baranjske, iznio je osnovne činjenice o problematici zloporabe sredstava ovisnosti, dakako iz policijske perspektive. Osječki je Centar za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti predstavila njegova ravnateljica, dr. Marija Kribl, a operater i predstavnik Udruge Neovisnost Goran Kezić iznio je pojedinosti o radu i programu te udruge. O ulozi Gradskog društva Crvenog križa Osijek u prevenciji bolesti ovisnosti govorio je Goran Latković, koordinator rada s mladima. D. Celing

Možda ste propustili...

PRODAVAČICA POTRČALA ZA KRADLJIVCEM I SPASILA ROBU

Poslodavci manjak nastao krađom naplaćuju od radnika!?

STABLO GINKA U TVRĐI USPJEŠNO PROŠLO “TEHNIČKI PREGLED”

Ginko će svojom krošnjom, najljepšom baš u ovo doba godine, još dugo očaravati

U TRIDESET GODINA OD AMBULANTE DO NACIONALNOG REFERENTNOG CENTRA

KBC-ov je Zavod za liječenje boli i službeno najbolji u RH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI PRIMJER MEDIJSKOG ZLOSTAVLJANJA OSIJEKA

Za grad s više od 18 tisuća studenata "novinarka" tvrdi da mladih uopće nema?!

2

DAJTE GLAS ZA PROF. MARIJU HEFFER!

Skromna superjunakinja mijenja svijet svakodnevno

3

KARLO ŠATVAR: ČEKAMO SLUŽBENU INICIJATIVU

Branko Lustig dobit će svoju ulicu?