Osijek
OKRUGLI STOL U ORGANIZACIJI CENTRA ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Socijalne su vještine važne u
prevenciji ovisnosti među mladima
Objavljeno 22. ožujka, 2016.
Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva

Okrugli stol “Važnost socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti”, koji je organizirao osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, održan je jučer na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Posrijedi je jedna od aktivnosti u sklopu projekta “Znanjem protiv ovisnosti”, koji Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi zajedno s partnerima - Odgojnim domom Bedekovčina te Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, kao i sa stručnim suradnicima s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Projekt financira Ministarstvo zdravlja.

Kako nam je rekla Tena Zalović, iz osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, svrha je projekta “Znanjem protiv ovisnosti” ojačati sposobnost djece i mladeži te utjecati na smanjenje pojave ovisnosti osposobljavanjem odgojitelja kako primijeniti metode i programe vježbanja socijalnih vještina.

Skup je okupio stručnjake različitih profila, koji su govorili svatko iz svog profesionalnog iskustva. Izv. prof. dr. sc. Valentina Kranželić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta održala je naslovno predavanje o važnosti socijalnih vještina u prevenciji ovisnosti. O učenju ovisničkog ponašanja u socijalnom kontekstu govorio je prof. Siniša Brlas. Ivan Pakšić, iz Odjela prevencije Policijske uprave osječko- baranjske, iznio je osnovne činjenice o problematici zloporabe sredstava ovisnosti, dakako iz policijske perspektive. Osječki je Centar za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti predstavila njegova ravnateljica, dr. Marija Kribl, a operater i predstavnik Udruge Neovisnost Goran Kezić iznio je pojedinosti o radu i programu te udruge. O ulozi Gradskog društva Crvenog križa Osijek u prevenciji bolesti ovisnosti govorio je Goran Latković, koordinator rada s mladima. D. Celing

Možda ste propustili...

PAHULJE JOŠ JEDNOM ZABIJELILE GRAD

Nedjeljno jutro - snježno

LANI REALIZIRALI STOTINJAK KULTURNIH PROGRAMA

Rotor kreativne industrije U KC-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGOVI NEPRIMJERENOG PONAŠANJA

Bor bačen kroz prozor zapeo u krošnji?!

2

MEĐU 490 VJENČANIH PAROVA U 2020.

Rekli smo “da” i imali svadbu unatoč koroni

3

POGON ZA JEDRENJAK RAZVIJA SE NA FERIT-U

Električni brod iz ravnice