Osijek
OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA BECIĆA U ERASMUS+ PROJEKTU

Upoznali latvijski sustav obrazovanja
Objavljeno 23. ožujka, 2016.

Osnovna škola Vladimira Becića sudjeluje u trogodišnjem projektu u sklopu programa mobilnosti Erasmus+. U projekt pod nazivom Magic in the classroom with augmented reality uključeno je šest država, odnosno škola, koje će slati svoja četiri učenika i dva nastavnika na susrete u države sudionice.

- Projekt obuhvaća upotrebu digitalnih alata u obrazovne svrhe kako bi nastavni proces bio dinamičniji i prilagođen generacijama 21. stoljeća. Učenici će sudjelovati u izradi QR kodova, koristit će se aplikacijom Aurasma, a učitelji će izrađene materijale integrirati u nastavu te time doći do inovativnog i suvremenog načina učenja - kaže Tatjana Kristek, ravnateljica OŠ Vladimira Becića.

Prvi transnacionalni sastanak učitelja održan je u Ludzi (Latvija), a razgovaralo se o projektnim aktivnostima i planovima vezanim uz projekt. U projektu uz Hrvatsku i Latviju, kao koordinatora projekta, sudjeluju Grčka, Turska, Litva i Portugal. Na tom prvom susretu sudjelovale su Marija Orkić, koordinatorica u projektu OŠ Vladimira Becića, i ravnateljica Tatjana Kristek, kao predstavnica škole.

- Projekt nam omogućuje razmjenu kulturnih dobara, iskustva i znanja kroz europsku dimenziju, pa tako učitelji i učenici tijekom gostovanja imaju prilike razvijati svoje jezične kompetencije, širiti vidike i neposredno učiti o različitim kulturama i običajima. Bilo je to zanimljivo iskustvo koje nam je omogućilo uvid u latvijski način obrazovanja, njihovu kulturu i jezik. Ono će nam sigurno pomoći u daljnjem profesionalnom radu, omogućiti neka nova poznanstva i rad na budućim projektima - ističe koordinatorica Marija Orkić. V. Latinović

U projektu uz Hrvatsku i Latviju, kao koordinatora projekta, sudjeluju Grčka, Turska, Litva i Portugal

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana