Gastro

Pečenka i pečeni krumpiri
Objavljeno 21. ožujka, 2016.

Sastojci:

2 komada svježeg sejtana od 0,5 kg

umak od soje

senf

češnjak

5 dl ulja

sol

papar;

za prilog: 1 kg krumpira

Priprema:

Komade sejtana prerezati po dužini popola i marinirati preko noći u vrućoj marinadi od umaka od soje, senfa, češnjaka i ulja. Staviti ga u lim za pečenje i dodati 5 dl ulja. Zatim dodati očišćen i narezani krumpir i peći jedan sat. Svakih 15 do 20 minuta žlicom zagrabiti marinadu u kojoj se peku sejtan i krumpir te ih zaliti nekoliko puta. Prema potrebi, za vrijeme pečenja može se dodati još ulja i marinade.

l Sejtan možete narezati na plohe i marinirati, no ako želite da ostane cijeli, prije nego što ga stavite marinirati, dobro ga pritisnite u posudi s marinadom kako bi marinada došla do sredine sejtana.

Možda ste propustili...