Gastro

Juha od poriluka
Objavljeno 21. ožujka, 2016.

Sastojci:

2 poriluka

4 krumpira (srednje veliki)

1 žličica soli

1 žličica začina za juhu

3 žlice ulja

8,5 dl vode

1 žličica papra ili po želji

Priprema:

Poriluk izrezati na kolutiće (ako je tamniji dio poriluka previše čvrst, nemojte ga koristiti). Krumpire oguliti, isprati i izrezati na kockice. U lonac staviti ulje, dodati krumpir i pirjati oko 5 minuta na laganoj vatri. Dodati vode da se prekrije krumpir, staviti sol te kuhati još 5 minuta s poklopljenim loncem. Kada krumpir postane polutvrd, treba staviti u lonac poriluk i ostale sastojke, osim papra. Kuhati još oko 15-ak minuta na laganoj vatri. Kada je juha gotova, dodati papra po želji.

Možda ste propustili...