Osijek
INTERAKTIVNE RADIONICE U MICROSOFT SHOWCASE OŠ “MLADOST”

Učenici iz Babine Grede i Osijeka učili izrađivati računalne igre i videouratke
Objavljeno 15. ožujka, 2016.

Microsoft Showcase škola - Osnovna škola “Mladost”, u suradnji s kompanijom Microsoft Hrvatska i Zakladom Slagalica, organizirala je jučer radni posjet učenika OŠ “Mijat Stojanović” iz Babine Grede. Cilj je tih radionica bio upoznavanje djece s upotrebom modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi.

Ukupno 60 učenika šestih razreda iz Osijeka i Babine Grede imalo je prilike sudjelovati na radionicama održanima na satovima prirode i informatike, na kojima se upoznalo s korištenjem novih tehnologija. Također, djeca su se upoznala i s procesom izrade videoigara na interaktivan način i bez upotrebe računala, čime se potiče kreativno i logičko razmišljanje u djece. Naučili su kako primijeniti naprednu tehnologiju u istraživačkoj nastavi prirode, gdje su s pomoću pokusa istražili utjecaj vode na živa bića. Snimanjem pokusa te bilježenjem zapažanja i zaključaka stvorili su materijale potrebne za izradu zanimljivih videouradaka s pomoću web-alata Animoto. Učenike se također upoznalo sa značenjem pojmova kreativnost, autorski rad i autorsko pravo te značenjem oznake copyright. Svoju su kreativnost izrazili s pomoću alata za izradu stripa Pixton, nakon čega su svoje autorske radove zaštitili oznakom ©.

Oduševila ih je radionica na kojoj su se imali prilike upoznati s osnovama izrade računalnih igara na interaktivan način te se baviti logičkim procesom osmišljavanja sadržaja i svega potrebnog za neku videoigru, uključujući osnove kodiranja i programiranja.

- Zahvaljujući radionicama poput ove u Osijeku te sudjelovanjem u projektu E-škole: razvoj sustava digitalne zrelosti škola, na koji smo posebno ponosni, vjerujem da će naša škola nastaviti biti odgojnim činiteljem i uspješno pripremati generacije za životne izazove koji dolaze. Vrlo smo zahvalni OŠ “Mladost” i Zakladi Slagalica što su današnjim radionicama našim učenicima pružile priliku da steknu dodatna znanja i vještine - rekla je Đurđica Babić, ravnateljica OŠ “Mijat Stojanović”.

Marijana Ivošević, učiteljica u OŠ “Mladost”, smatra da druženje i razmjena informacija i iskustva omogućuje učenicima i učiteljima da nauče o važnosti upotrebe tehnologija u svakodnevnoj nastavi i životu.

- Na radionicama možemo vidjeti koje su prednosti uvođenja IKT tehnologija u nastavu, kako one mogu pomoći učenicima u svladavanju nastavnih sadržaja te učiteljima u pripremi nastave i izvođenju nastavnog sata - kaže Ivošević. M. Kustec

TRI INFORMATIČKE UČIONICE

Osnovna škola “Mladost” u školskoj je godini 2014./2015. postala Microsoft Showcase škola zahvaljujući sudjelovanju u projektu “Sigurnost djece na internetu” te aktivnom korištenju IKT tehnologija u nastavi. Microsoft Showcase škole omogućavaju učiteljima priliku za osobno usavršavanje, obogaćivanje i osuvremenjivanje nastave, što je motivirajuće i za učenike. Škola ima tri informatičke učionice, od kojih je velika opremljena s tridesetak računala, mala s petnaestak računala, a tu je i mobilna učionica s 24 tableta i interaktivnom pločom, koja se nalazi u učionici za biologiju i kemiju.

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike