Gastro
UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA OSIJEK DOMAĆIN REGIONALNOG GASTRO NATJECANJA ZA KONOBARE I KONOBARICE

Pobjednici su Marija Bradarić i Drago Crnogorac
Objavljeno 16. ožujka, 2016.
U Osijeku su održane dvije discipline - barsko poslovanje i posluživanje menija

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek bila je domaćin regionalnog Gastro natjecanja za konobare i konobarice.

U Osijeku su održane dvije discipline - barsko poslovanje i posluživanje menija, gdje su prva mjesta u obje kategorije odnijeli učenici škole iz Osijeka. U kategoriji posluživanje menija prvo mjesto osvojio je Drago Crnogorac, dok je u kategoriji barsko poslovanje prvo mjesto osvojila Marija Bradarić.

- Razrednik koji me pripremao za natjecanje je Robertino Marinjak, a također želim zahvaliti i mentoru Janošu i ostatku ekipe Waldinger. Na Gastru sam sudjelovao u disciplini posluživanje menija, a imao sam goste iz Srbije. Morao sam im predstaviti jelo sa sljubljivanjem vina i poslije toga odraditi završne radove. Sretan sam što sam osvojio prvo mjesto i nadam se dobrom uspjehu na državnom natjecanju u Makarskoj - istaknuo je Drago Crnogorac.

Marija Bradarić još jednom je potvrdila svoju kvalitetu te je na Gastro natjecanju u Osijeku osvojila prvo mjesto:

- Prije Gastra išla sam na natjecanja u Županji i Požegi gdje sam također osvojila prvo mjesto. Idem na praktičnu nastavu u Pansion Strossmayer, gdje su mi svi podrška, kao i u školi. Za natjecanja i za Gastro pripremao me mentor i profesor Zlatko Dundović, kao i moj razrednik Albin Smiljan. Regionalni Gastro bio je jednako težak kao i ostala natjecanja, imali smo zadane recepture deset najpoznatijih koktela u svijetu koje smo morali naučiti. Izvlačili smo lozinke i redne brojeve, jer povjerenstvo i ocjenjivači nisu smjeli znati o kojem je učeniku i o kojoj je školi riječ. Kada smo došli na red pred prosudbeno povjerenstvo izvlačili smo recepturu za kratku barsku mješavinu i u određenome vremenu morali smo odraditi vježbu pazeći na teoriju i tehniku rada. U drugoj kategoriji natjecanja pripremali smo drugu barsku mješavinu, odnosno vlastitu kreaciju, gdje smo sami morali napisati recepturu i osmisliti izgled koktela. Jako sam sretna što sam prošla na državni Gastro i nadam se da ću u Makarskoj uspjeti pokazati svoje znanje i vještine kao i na dosadašnjim natjecanjima - istknula je Marija Bradarić nakon natjecanja u Osijeku.

Mario KOKAJ
Rezultati

U natjecanju posluživanja menija prvo mjesto osvojio je Drago Crnogorac, drugo mjesto osvojio je Ivan Hodak (Strukovna škola Virovitica), dok je treći bio Denis Plivelić (Srednja strukovna škola Vinkovci), i svi troje odlaze na državno natjecanje u Makarsku.

U kategoriji barsko poslovanje prvo mjesto osvojila je Marija Bradarić, drugo mjesto osvojio je Luka Barčan iz Srednje strukovne škole Stjepana Sulimanca Pitomača, dok je treća bila Lorena Viljevac (Strukovna škola Virovitica), kao i kod posluživanja menija svih troje odlaze na državno natjecanje u Makarsku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana