Ekonomija
TVRTKA CONTORTE SELI U SAJMSKE PROSTORE

Startala investicija koja će u Virovitici otvoriti 180 novih radnih mjesta
Objavljeno 14. ožujka, 2016.
Radi se o ulaganju od šest milijuna eura

Uspješan hrvatski proizvođač namještaja, virovitička tvrtka Contorte d.o.o. seli se u prostore gdje se do sada održavao sajam Vroexpo.

- Radi se o ulaganju od šest milijuna eura, a u konačnici će biti zaposleno čak 180 novih djelatnika - većinom srednje stručne spreme, stolara te drvnih tehničara, ali i visokoobrazovanog kadra. Sredstva za novu investiciju dijelom će se povlačiti iz strukturnih fondova Europske unije, komercijalne banke u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) a uložit će se i dio vlastitih sredstava - kaže Hrvoje Vampovac, direktor Contortea.

Ono što nije nezanemarivo jest i činjenica, kako navode iz Contortea, da će se raditi isključivo o domaćim dobavljačima, što će dodatno pojačati značenje investicije za daljnji razvoj cijele Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice.

Taj projekt proizvodnog pogona finalizacije proizvodnje drva, odnosno proizvodnje namještaja, tvrtka Contorte je predstavila na nedavnom međunarodnom sajmu Viroexpo u Virovitici.

Vampovac je pri predstavljanju projekta posebno naglasio da je usprkos brojnim opcijama za realizaciju investicije izabrana baš Virovitičko-podravska županija i grad Virovitica.

Ovdje valja napomenuti da je tvrtka Contorte d.o.o. osnovana 2005. godine, a danas je jedan od vodećih izvoznika namještaja u Republici Hrvatskoj.

- Tvrtka je 100 % u privatnom vlasništvu i orijentirana je na prodaju visokokvalitetnog kućnog namještaja za potrebe inozemnog tržišta, uglavnom njemačkog i austrijskog, s tendencijom širenja na nova tržišta. Velik naglasak tvrtke je na investiranju u znanja i tehnologiju uz praćenje globalnih trendova u proizvodnji namještaja. U ovoj godini Contorte planira uložiti 50 milijuna kuna u nove projekte na području Virovitičko-podravske županije - izjavio je Hrvoje Vampovac.

- Tvrtka Contorte je 2014. godine bila treća po prometu u Virovitičko-podravskoj županiji s prometom od oko 160 milijuna kuna. Ukupan promet od prodaje finalnog proizvoda od drva je u cijelosti ostvaren izvozom na zapadna tržišta. Planira se veliki rast do 2020. godine, kada bi se i broj zaposlenih trebao udvostručiti, kao i otvaranje novih i modernih pogona kako u Virovitičko-podravskoj tako i u Osječko-baranjskoj županiji - kaže Vampovac.

Vladimir GRGURIĆ
Otvoren natječaj za 12 drvnih tehničara - mogu se javiti i stolari

Tvrtka Contorte d.o.o. otvorila je natječaj za 12 djelatnika koji će raditi u tvrtki, koja je kupila dio prostora bivše Virovitičanke, a dio ima u zakupu. Na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, www.hzz.hr, traži se 12 drvnih tehničara, a za navedeno radno mjesto mogu se javiti i stolari. Natječaj je otvoren do 4. ožujka.

Možda ste propustili...

PROJEKTI PRED DODJELOM NEPOVRATNIH SREDSTAVA

Poboljšati protočnost velikih vodnih valova rijeke Drave

SPORAZUM S EUROPSKOM KOMISIJOM

Hrvatskoj nepovratno devet milijardi eura

TRGOVCI SE PLAŠE NOVE BANKARSKE KRIZE

Cijene nafte potonule su više od 10 posto

Najčitanije iz rubrike