Kultura
DANAS U OTOKU I VUKOVARU OTVORENJE 21. VUKOVARSKOG LUTKARSKOG PROLJEĆA

Nagrade za životno djelo Lidiji Helajz, Antoniji Bogner Šaban i Petru Šurkaloviću
Objavljeno 14. ožujka, 2016.

Vukovarsko lutkarsko proljeće – Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u organizaciji se Kazališne družine Asser Savus svečano otvara danas (u ponedjeljak, 14. ožujka) i to dvama otvorenjima - u Otoku i Vukovaru. U gradu Otoku u Domu kulture održat će se otvorenje za Vukovarsko-srijemsku županiju i to s početkom u 12 sati kazališnom predstavom “Vanzemaljci” Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac. U predstavi igraju PeđaGvozdić, Giulio Settimo i Vanja Gvozdić.

Svečano otvorenje u Vukovaru najavljeno je za 18 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru predstavom “Gospodin Mrak i tri bijela šeširića” Kazalište Virovitica u kojoj igraju Antun Vrbenski, Sara Lustig, Snježana Lančić Prpić i Blanka Bart u režiji Draška Zidara.

Nakon svečanosti otvorenja u Gradskom muzeju u Vukovaru u 19.30 bit će dodijeljene nagrade za životno djelo “Zvonko Festini” na području lutkarstva. Ovogodišnji su dobitnici dr. sc. Antonija Bogner Šaban, glumica osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Lidija Helajz te Petar Šurkalović dugogodišnji ravnatelj Lutkarskog kazališta iz Mostara.

Uoči otvorenja u 17.30 sati u Hrvatskom će domu biti otvorene i dvije izložbe - Kazalište Virovitica kroz kazališni plakat te izložba Od festivala do festivala – ZASTAVICE, kojom će biti najavljen i Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Na otvorenju se očekuju predstavnici pokrovitelja Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i brojni gosti iz zemlje i inozemstva. U programu Festivala od 14. do 19. ožujka sudjelovat će 15 kazališta, uz 12 hrvatskih kazališta, u goste dolaze dva kazališta iz dijaspore (Pečuh i Mostar) te jedno iz Subotice, a odigrat će ukupno 84 predstave u pet gradova, 13 općina i pet mjesta. Uz radionički program u organizaciji Hrvatskoga doma Vukovar, po prvi će puta ove godine biti održani i susreti književnika za djecu u kojima će sudjelovati Silvija Šesto, Sonja Smolec, Snježana Babić Višnjić, Zoran Pongrašić, Davor Šunk i Vladimir Bakarić.N.Vekić

Možda ste propustili...

MATICA HRVATSKA OSIJEK PROMOVIRALA DVIJE "KNJIŽEVNE REVIJE"

Poezija Elija Panelle i odjeci šezdesetih godina u Osijeku

SVEČANI KONCERT UDARALJKAŠA NA MUZIČKOJ AKADEMIJI U SRIJEDU, 16. SIJEČNJA

Obljetnica početka rada studija udaraljki

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOVIRANA KNJIGA KRATKI SUSRETI S POGLEDOM

Kroničar lijepog Osijeka nastavio pokazivati ljubav prema gradu i građanima

2

DALIBOR HANZALEK, PRVAK OSJEČKE OPERE

Lijepo je pjevati ariju koju cijeli svijet odmah prepozna

3

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA U OSJEČKOJ GALERIJI WALDINGER

Trokut Josipa Alebića s vrhovima u Osijeku, Beogradu i Sarajevu