Regija
DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE

Otvorena donjomiholjačka obilaznica
Objavljeno 12. ožujka, 2016.

DONJI MIHOLJAC – Iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta potvrđeno nam je da je jučer oko 11 sati počelo prometovanje donjomiholjačkom obilaznicom – prometnicom na koju su stanovnici ovog grada čekali desetljećima i koja će uvelike rasteretiti promet iz donjomiholjačkog gradskog središta.

- Izgradnjom ove obilaznice, duljine od nešto više od šest kilometara, sav tranzitni promet koji se do sada odvijao unutar samog gradskog središta, sa svim negativnim utjecajima na okoliš i kvalitetu života građana Donjeg Miholjca, izmješta se izvan naseljenog područja, čime se stvaraju mogućnosti za daljnju urbanizaciju grada te gospodarski razvoj te naravno da se samom izgradnjom obilaznice i utjecalo na povećanje sigurnosti prometovnja. Ukratko, ovakvo prometno rješenje podići će kvalitetu života u samome gradu, jer se istim bitno smanjuju štetni utjecaji buke, vibracija i zagađenja s ceste na samom gradskom središtu, priopćeno je iz Hrvatskih cesta u povodu početka prometovanja novim prometnim pravcem, koje je počelo nakon što je završena II. faza obilaznice duljine 3,6 kilometara, i nakon što je dobivena privremena uporabna dozvola.

Iz Hrvatskih cesta podsjećaju kako druga faza počinje na postojećoj državnoj cesti D34, zapadno od ulaska u grad Donji Miholjac, a završava na uklapanju u novi rotor na državnoj cesti D53, koji je ujedno i početak trase I. faze južne obilaznice grada Donjeg Miholjca. Vrijednost radova iznosila je oko 29 milijuna kuna. Radove je izvela tvrtka Osijek-Koteks, dok je nadzor na projektu bio Institut IGH.

Prva faza obilaznice sagrađena je u listopadu 2011. godine, duljine je 2,5 kilometara, počinje kružnim raskrižjem na cesti D53 i završava spajanjem na D34, na izlazu iz Miholjca prema Osijeku, a na ovoj dionici sagrađen je i priključak na industrijsku zonu. Vrijednost izvedenih radova iznosi 15,5 milijuna kuna. L.Aničić

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike