Sport
U SPLITSKIM GRIPAMA PRVA HRVATSKA BOKSAČKA I PREMIJER LIGA

Promocija Slavonija tima u Gripama
Objavljeno 11. ožujka, 2016.

U subotu će se u maloj dvorani u splitskim Gripama održati redovno kolo Hrvatske boksačke lige, a potom pravi spektakl. Od 18 sati u sklopu 2. kola Premijer lige ili popularno nazvane “lige regija” snage će odmjeriti Dalmacija i Slavonija tim.

Riječ je o novom natjecanju koje je svoju premijeru imalo u Zagrebu gdje su boksale reprezentacije Zagreba i Istarsko-primorsko-goranski tim. To će ujedno biti promocija Slavonija tima kojeg čine boksači iz Osijeka, Vukovara, Požege i Koprivnice, a da Hrvatski boksački savez natjecanje želi podići na što veću razinu svjedoči da će se i ovaj meč Premijer lige od 18 sati prenositi na Sportskoj televiziji,

- U Split naši boksači idu u dva kombija već u petak, a imat ćemo dvostruki program. Prvo će nastupiti u redovnom kolu Prve hrvatske boksačke lige u kojoj naš klub BK Osijek, naravno, ima visoke ambicije, a potom će uslijediti premijerni nastup našeg Slavonija tima - pričao je Matej Matković, trener u BK Osijek i izbornik Slavonija tima, koji zasad krije imena boksača koji će nastupiti na premijeri u slavonskoj reprezentaciji.

- To će tek biti poznato nakon subotnjeg jutarnjeg vaganja i liječničkog pregleda. Mogu samo kao izbornik Slavonija tima reći da u Split ne idemo s najjačim sastavom jer neke od boksača želimo sačuvati za mlađeseniorsko Prvenstvo Hrvatske koje će početi u Kutini samo četiri dana nakon nastupa u Premijer ligi.

Matković ističe “nove vjetrove” u Hrvatskom boksačkom savezu koji donose i vidljive promjene.

- Naš predsjednik kluba Mladen Mikolčević je dopredsjednik Saveza te je s predsjednikom Bonom Bošnjakom upravo pokrenuo inicijativu osnivanja Premijer lige, što je svakako dobro za popularizaciju boksa u zemlji. Hrvatski boks u posljednje vrijeme ima odlične rezultate. Mislim da su nam najbolja reklama rezultati Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa. Njih dvojica vuku za sobom i ostale dečke koji napreduju. I mi u Osijeku osjetimo tu popularizaciju, Škola boksa pod vodstvom bivšeg reprezentativca Ante Čepe radi, rekao bih, punim kapacitetom - pričao je Matković, kojeg će upravo Čepo zamijeniti na mjestu glavnog trenera u Splitu. Matković naime neće na put zbog poslovnih obveza.

Inače, Slavonija tim ove će sezone tri puta biti domaćin. Tijekom svibnja ili lipnja Zagreb tim ugostit će u Vukovaru, potom će u rujnu gostovati u Koprivnici Dalmacija tim, a u Osijeku u listopadu ugostit će IPG tim.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike