Sport
“BROKERI” IMAJU TEŽAK RASPORED U ZAVRŠNICI

Peto mjesto još nije izgubljeno, ali više ne ovise o svojoj sudbini
Objavljeno 10. ožujka, 2016.

OSIJEK - Poskliznuli su se košarkaši s Drave na pretposljednjoj domaćoj ligaškoj utakmici osnovnog dijela A-1 hrvatske lige. Za momčad koja lovi peto mjesto i Ligu za prvaka to je teško nadoknadiv propust, posebno kada se uzme u obzir da Vrijednosnice Osijek u dosadašnjem dijelu prvenstva nikoga nisu svladale u gostima. A upravo to bi momčad Vladimira Krstića trebala početi činiti, ako želi svoje ambicije ostaviti na životu. Naravno, poraz od Gorice u Gradskom vrtu veliki je korak unatrag, s tim bodovima, perspektiva bi bila daleko vedrija.

- Nema se što puno filozofirati, kada kod kuće zabijaš ispod 60 poena, teško je dobiti utakmicu. To nam je kolo prije uspjelo protiv Zaboka, ali ne i protiv Gorice. Skupo smo platili lošu realizaciju - kaže trener Vladimir Krstić, svjestan da je sve bliži igranju Lige za ostanak.

To je klupska sudbina bila pet prijašnjih sezona, šesta je na vidiku. No, Krstić je sportaš, optimizam ga ne napušta, jer dok postoje izgledi, košarkaši s Drave borit će se za poziciju, koju sada drži Škrljevo s osam pobjeda na kontu, ali i utakmicom više od Osječana, koji su na sedam pobjeda.

- Domaćim smo si porazom otežali posao. Znali smo i ranije da je kiks na svom parketu zabranjen. Nije lako igrati pod takvim opterećenjem, ali igrači su se s tim dobro nosili. Možda je to donijelo i napadačku blokadu na tri posljednje utakmice. Kako se liga bliži kraju, tada je i pritisak veći, ali kako nama, tako i ostalim momčadima koje se bore za peto mjesto - smatra Krstić.

Mjesta, istina ne previše, za popravni još ima. Do kraja su ostale još tri utakmice, a prva koja je pred “brokerima” je odlazak na jedan od najvrućih parketa u državi. Treba osvojit Sinj, svladati Alkar, što nije laka zadaća. Čak i ako se pobijedi sve do kraja, plasman će zavisiti od učinka konkurencije.

- Da smo i zadržali pozitivan niz kod kuće, za peto mjesto bi nam vrlo vjerovatno trebala i jedna pobjeda na strani. Do kraja nas čekaju Alkar i Šibenik, a između stiže Kvarner 2010. Tri teške utakmice, ali treba se koncentrirati na prvu. Alkar je također u kombinaciji za peto mjesto, stoga tko izgubi, ostaje bez izgleda. Učinit ćemo sve da to ne budemo mi - nada se trener Vrijednosnice Osijeka. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike