Osijek
DOBRE VIJESTI: DENIS MANDIĆ, NAPADNUT U IRSKOJ, USPJEŠNO SE OPORAVLJA

Ivona: Moj Denis govori i hoda,
jako mu nedostaje naš sin Patrik
Objavljeno 3. ožujka, 2016.
U Osijek bi mogao kad bi imao isti tretman i standard

Vezani članci

JOŠ UVIJEK SE BUDI IZ INDUCIRANE KOME

Osječanin Denis Mandić dobiva lijekove protiv boli, supruzi bolnica pruža podršku

DENIS MANDIĆ U KRITIČNOM STANJU U IRSKOJ BOLNICI

Pomahnitali Nigerijac napao Osječanina čeličnom šipkom

Mjesec dana nakon što ga je u irskom Corku brutalno pretukao cimer Olumatermilorun Jimoh iz Nigerije, nakon čega je završio u induciranoj komi, Osječanin Denis Mandić se probudio, hoda i komunicira s okolinom!

Odlične su to vijesti iz Irske, a gdje je uz njega, u tamošnjoj Sveučilišnoj bolnici, njegova supruga Ivona, od jutra do mraka. Podsjetimo, Denisa je 28. siječnja metalnom šipkom po glavi izudarao njegov cimer, ubo ga i od toga je trenutka Denisova sudbina bila neizvjesna. Srećom, zahvaljujući naporima liječnika, odlično se oporavlja.

- Sad ga već razumijem što govori, a pričao je i s majkom Brankom, koja ga nestrpljivo očekuje. Nakon nekoliko dana hranjenja na sondu, sad jede samostalno. Hoda povremeno, a svaki dan mu dođu fizijatri, što je odlično. Prije dva dana odveli su ga u dvoranu za vježbanje i trudi se da se oporavi - ispričala je sretna supruga, koja, kad je odlazila u Cork, 3. veljače, nije znala što će je dočekati. Srećom, krenulo je nabolje, a pretpostavlja se da će Denisu biti potreban i oporavak u toplicama. Zasad se još ne zna ni kad ni gdje, no izvjesno je da će njegov oporavak trajati od šest mjeseci do godinu dana.

- Nakon što je izišao iz intenzivne njege, boravak u bolnici više nije besplatan, ali snalazimo se. Ja i dalje živim u blizini bolnice i uz Denisa sam od jutra do večeri. Tek sat vremena odem do kuće da ručam ili da se presvučem. Ostat ću još ovdje uz njega, a, koliko znam, da bi bio prebačen u Osijek, morao bi dobiti isti tretman i iste bolničke standarde. Za sada se ni o kakvom datumu ne govori - ispričala je Ivona, koja svom suprugu na mobitel svakodnevno pušta glas njihova sina, četverogodišnjeg Patrika, a tad osmijeh s Denisova lica ne silazi!

Marija MIHELIĆ
NAPADAČ IZ NIGERIJE U ZATVORU, ČEKA ODLAZAK NA SUD

Nakon što je napao Denisa, Jimoha je tamošnja Garda sprovela u zatvor, gdje je, prema Ivoninim riječima, i danas.

- Ponovo će ići na sud, no, koliko su mi rekli u Gardi, lista za sud je podulja. I Denis je dobio obavijest da će svjedočiti, no još se ne zna kad, s obzirom na njegovo stanje - ispričala je Ivona.

I vi možete pomoći

Ivona je još jednom zahvalila gradonačelniku Ivanu Vrkiću, koji je pomogao financijskom donacijom. Svi koji također žele pomoći mogu to učiniti na devizni račun - AIB banka IBAN: IE13AIBK93113653585066 ili kunski (Zagrebačka banka) IBAN: HR812360000324291254.

Najčitanije iz rubrike