Osijek
OBLJETNICA DJEČJE OSJEČKE KREATIVNE KUĆICE

Dokkica peti rođendan proslavila
uz film, ples, igru i torte
Objavljeno 29. veljače, 2016.
U radu Dokkice sudjeluje i stotinjak volontera

U četrdesetak minuta dokumentarnog filma “Dokkica”, kojim je obuhvaćeno pet godina postojanja Dječje osječke kreativne kućice, stao je samo dio onoga što je ova udruga, koja je tijekom godina okupila tisuće djece, stvorila, organizirala i prezentirala.

Filmska je projekcija bila dio velike proslave petoga rođendana priređene u nedjelju u kinu Urania, čije je gledalište bilo pretijesno za sve zainteresirane mališane i njihove roditelje te brojne goste. Među njima su bili dogradonačelnik Vladimir Ham te dožupan Dragan Vulin.

- Ponosni smo na svoj rad, za što smo prošle godine dobili i priznanje, Pečat grada Osijeka, za osobit doprinos i kreativnost u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja. U filmu koji smo pripremili sudjeluje više od 25 osoba koje su dale svoj doprinos u radu Dokkice, a to su volonteri, nastavnici, djeca, roditelji i brojni drugi - ispričala je Ines Perić, predsjednica udruge Dokkica, priznajući da je u civilnom sektoru teško opstati jer nedostaju stalni izvori prihoda. Stoga je nužno osmišljavati projekte, a suradnja s lokalnom zajednicom, rekla je Perić, donijela je odlične rezultate u Dokkici koja trenutačno broji oko stotinu volontera, među kojima su i brojne osobe iz javnog i društvenog života. Jedna od njih je i Jasna Komendanović, pjevačica u Operi HNK u Osijeku, koja je, zajedno s Tihanom Huber uglazbila posebnu himnu o Dokkici. Dodala je i kako je kreativan rad nužno uvesti na svim razinama odgoja i obrazovanja.

Inače, bogat je rođendanski program počeo nastupom Osječkih zumbića koji su, uz Jelenu Radan i članice grupe Meritas, izveli pjesmu “Leti poput Petra Pana”, koja je obilježila početak djelovanja Dokkice. Priređene su i scenske igre, plesni performansi, a promovirani su i “Reporteri boljeg društva” te mnogi drugi. Dokkica je za sve sudionike pripremila i rođendanske torte.

Marija MIHELIĆ
KUMSTVO S JELENOM RADAN I GRUPOM MERITAS

U “Brezi”, iz koje se prije pet godina razvila Dokkica, suradnju su prije nekoliko godina započele Jelena Radan i grupa Meritas. Kumstvo dugo punih sedam godina traje i dalje. Radan ističe kako se rado odazove pozivu Dokkice kad god treba podržati neki projekt jer su joj Osijek i osječki mališani prirasli srcu. I Meri Jaman iz Meritasa naglasila je kako joj je proteklih pet godina u društvu s Dokkicom proletjelo.

– Još uvijek su svi veseli i nasmijani, i to je pravi rezultat ovog našeg kumstva - poručila je Meri.

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike