Novosti
OSJEČANKA ŠOKIRANA OTKRIĆEM U PODRUMU ZGRADE

Kupila šupu na Sjenjaku i u njoj pronašla gomilu oružja
Objavljeno 29. veljače, 2016.

Pravi mali arsenal oružja i bombi krio se u podrumu zgrade u najmnogoljudnijem osječkom naselju Sjenjak. U subotu poslijepodne, 26-godišnjakinja je odlučila počistiti šupu u podrumu, koju je nedavno kupila. Međutim, u njoj je, osim starih stvari i prašine, pronašla dvije puške, cijev za puškomitraljez, prigušivač za pušku, ručnu bombu M-75, dvije električne detonatorske kapisle, 400 grama eksploziva TNT, tri protupješačke mine, dva upaljača za mine, inicijalni metak i 748 komada raznog streljiva.

Mlada je žena odmah nazvala policiju i policijski pirotehničar sve je odnio na sigurno u skladište Policijske uprave osječko-baranjske gdje će biti do uništenja.

Sreća je što bombe, mine i ostalo nisu pronašla djeca, a što bi se dogodilo da je nesretnim slučajem u spomenutom podrumu došlo do požara - bolje je i ne spominjati. Policija stoga poziva sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

- Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da o predaji obavijeste na broj 192, ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - pozvao je građane Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.S.Lacić

TORBA PUNA BOMBI POKRAJ DJEČJEG IGRALIŠTA

Osječani još uvijek pamte slučaj iz lipnja prošle godine kada je na Vijencu Josipa Kozarca građanin pronašao punu torbu bombi i eksploziva ostavljenu pokraj dječjeg igrališta. U torbi se nalazio trotil, nekoliko elektroindikatorskih kapisli, više komada ručnih bombi i detonatorskih kapisli, upaljači, sporogoreći štapin te više desetaka komada raznog streljiva.

Možda ste propustili...

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta