Kultura
6. OŽUJKA U HNK OSIJEK NASTUPA JAPANSKI PIJANIST

Tomohiro Adachi u povodu 93. godišnjice smrti skladateljice Dore Pejačević
Objavljeno 28. veljače, 2016.

OSIJEK - U nedjelju, 6. ožujka, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održat će se koncert u povodu 93. godišnjice smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević i 30. obljetnice Osnovne glazbene škole u Našicama. Uz orkestar osječkog HNK, nastupit će japanski pijanist Tomohiro Adachi. Koncert se održava u okviru 22. memorijala Dore Pejačević.

Japanski pijanist Tomohiro Adachi, potpisnik Povelje o kulturnoj suradnji Japana i Hrvatske i direktor Hrvatsko-japanskog glazbenog društva iz Tokija, ponovno će svojim interpretacijama Dorine glazbe biti u središtu zanimanja.

Na programu je planiran Dorin koncert za klavir i orkestar op. 33 u g-molu, koji je klaviristica Pavica Gvozdić (samo 1. stavak) izvela u Našicama prije više od 30 godina, klavirska djela D. Pejačević te djela japanskih kompozitora. Dirigent je maestro Filip Pavišić iz Osijeka.(N.Vek.)

Autobusom na koncert u Osijek

NAŠICE – Osnovna glazbena škola Kontesa Dora Našice organizira prijevoz autobusom na koncert japanskog pijanista Tomohire Adachija i Simfonijskog orkestra HNK Osijek, koji će se održati u nedjelju, 6. ožujka. Koncert počinje u 18 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Polazak autobusa je u 16.30 sati, ispred robne kuće, a povratak iz Osijeka je nakon koncerta, oko 20 sati. Cijena autobusnog prijevoza i ulaznice po osobi iznosi 50 kuna, a zainteresirani mogu kontaktirati Osnovnu glazbenu školu na telefon 031 611-002 i 091 890 1969. (S.F.)

Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike