Regija
DAN CIVILNE ZAŠTITE

Terenska vježba “Vlak
2016.” u Vinkovcima
Objavljeno 27. veljače, 2016.

VINKOVCI –“Vlak 2016.” naziv je terenske vježbe koja je danas uspješno odrađena u Vinkovcima, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH.
Organizator je bila Državna uprava za zaštitu i spašavanje, u suradnji s HŽ – Infrastrukturom d.o.o., HŽ – Putničkim prijevozom d.o.o. i HŽ – Cargom d.o.o. Vježba se tijekom doponeva održavala na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima, s kupno čak 150-tak sudionika.
Scenarij vježbe temeljio se na spašavanju, evakuaciji i zbrinjavanju stradalih osoba iz putničkih vagona koje je zahvatio požar, gašenju požara na putničkim vagonima, kao i gašenju i sanaciji oštećenja vagon-cisterne na susjednom kolosijeku na koju se proširio požar s putničkog vlaka. Vježbom se, kako je istaknuto, provjeravala brzina aktiviranja i mobilizacije operativnih snaga civilne zaštite s područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije putem Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar (Županijski centar 112), a na temelju dojave dispečerskog centra željezničkog kolodvora Vinkovci.
Među ciljevima bila je i pprovjera organizacije i rada na lokaciji vježbe s ciljem spašavanja osoba u slučaju nesreće u željezničkom putničkom i teretnom prometu s velikim brojem stradalih osoba. U vježbi „Vlak 2016.“učestvovali su i djelatnici DUZS-a, Policijske postaje Vinkovci, JVP Vinkovci i Vukovar, Zavoda za hitnu medicinu, Crvenog križa... Uspješno odrađena vježba bila je atraktivna za one koji su gledali, unatoč nimalo ugodnim prizorima „nesreće“.

S.Butigan

Možda ste propustili...

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe

Najčitanije iz rubrike