Osijek
GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD-A BRŠLJAN-JANKOVAC OSIJEK

U 2016. niz zanimljivih destinacija
Objavljeno 22. veljače, 2016.

Na godišnjoj skupštini Hrvatskog planinarskog društva Bršljan-Jankovac Osijek, održanoj u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, okupilo se više od stotinu članova. Uz njih, tu su bili gosti iz nekoliko slavonskih planinarskih društava, iz Belišća, Feričanaca, Našica, Vukovara, Đurđenovca, kao i iz PD-a Zanatlija Osijek, Slavonskog planinarskog saveza i HGSS-a.

Skupštinu je otvorio nedavno izabrani predsjednik Miro Mutter. Govoreći o radu HPD-a Bršljan-Jankovac naglasio je da su prioriteti školovanje kadra (vodiča i markacista) te akcije uključivanja Osječana u planinarenje i pješačenje pod geslom: Zdrav život. Nešto od toga već je učinjeno, no većina aktivnosti u planu je za daljnji rad. Istaknuo je i važnost održavanja i obilježavanja planinarskih putova.

Izvješće voditelja Vodičke sekcije Ivice Tabaka bilo je najzanimljivije. Plan izleta za 2016. godinu ima vrlo zanimljivih destinacija, svaki vikend nekamo se ide, tako da se svi zainteresirani mogu uklopiti. Većina su izleta zajednička svim slavonskim planinarskim društvima, samo se domaćini mijenjaju. U planu su i dva velika izleta, u Visoke Tatre i na Grossglockner. (V.L.)

Možda ste propustili...

TAMBURAŠKA ŠKOLA KULTURNO-UMJETNIČKOG DRUŠTVA “JOSIPOVAC”

Druženje s tamburama i notama kvalitetno je provedeno vrijeme

NOVA PREREGULACIJA PROMETA U SREDIŠTU

Radovi do 16. prosinca, osigurani obilazni pravci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana