Kultura
SONJA ZUBOVIĆ PREDSTAVILA PROJEKT POEZIJA TO GO

Jezik je nukleus nacionalnoga identiteta, a poezija laboratorij toga jezika
Objavljeno 22. veljače, 2016.

POŽEGA - Na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice, zagrebačka književnica Sonja Zubović družila se s učenicima 2. i 4. razreda OŠ Antuna Kanižlića. Autorica je 20-ak knjiga, od kojih je prva “Kako se gleda abeceda”, namijenjena učenicima 1. razreda osnovne škole, u kojem se mališani upoznaju sa svijetom slova i pismenosti. Napravljena kao slikovnica, donosi radove djece vrtićke i osnovnoškolske dobi. Uz svako je slovo vezana zanimljiva i inovativna priča koja će zaintrigirati maštu i probuditi želju za znanjem. Ilustracije koje su načinili njihovi vršnjaci omogućuju djetetu da se u ovo novo i zbunjujuće vrijeme velikih promjena za njega lakše prilagodi gledajući abecedu očima nekoga svojih godina.

- Ovo mi je najdraža knjiga. Ne zato što je prva, nego zato što su je ilustrirala djeca - rekla je Sonja Zubović, koja piše i knjige za odrasle, radiodrame, poeziju, pripovijetke i romane za djecu. Nominirana je za nagradu Porin, a njezina slikovnica “Čudesna kuharica Lize Brljize” osvojila je nagradu Ovca u kutiji. Prošle je godine objavila od kritike i javnosti hvaljenu zbirku priča za odrasle “Goli carevi”. Članica je Društva hrvatskih književnika i Društva književnika za djecu i mlade.

- Radim i projekt “Poezija to go” čija je svrhas poticanje čitanja poezije. Jezik je nukleus nacionalnog identiteta, a poezija laboratorij toga jezika. Dosta se dogodilo s kompjutorizacijom, mnogo je toga na engleskom pa mi moramo svoj mali nježni jezik njegovati što kvalitetnije - istaknula je književnica, koja je prvi put posjetila Požegu.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike