Crna kronika
INTERVENCIJA CARINIKA I POLICAJACA UMALO OKONČANA TRAGEDIJOM

Švercer zapalio 10 tona duhana, pa sjekirom krenuo na carinika!
Objavljeno 18. veljače, 2016.

LOZAN - Zajednička akcija policije i carine u Lozanu kod Virovitice okončana je zapljenom velike količine duhana - gotovo deset tona! Privedena su dva muškaraca, od kojih je jedan sjekirom krenuo na carinika! Napad je spriječio jedan od policajaca koji je iz službenog pištolja ispalio hitce upozorenja u zrak.

Kako neslužbeno doznajemo, s obzirom na to da do zaključenja broja iz carine i policije nije bilo nikakvih lužbenih informacija, akcija pretraživanja kuće u Lozanu počela je u utorak ujutro. Nakon što su carinici dobili informaciju o sumnji da se vlasnik kuće bavi švercom duhana, ishođen je nalog nadležnog prekršajnog suda. Djelatnici mobilne jedinice carine su, u pratnji policajaca PU virovitičko-podravske, krenuli u pretragu kuće i drugih prostorija. Tamo su, neslužbeno doznajemo, zatekli vlasnika kuće i njegova sina.

Carinici i policajaci primijetili su kako iz gospodarskih zgrada suklja dim, a kada su krenuli prema njima, unatoč sudskom nalogu u rukama, ispriječio im se vlasnik kuće koji je u ruci držao sjekiru. Podigao ju je i zamahnuo prema jednom od carinika, govoreći mu da ne prilazi. Mogući krvavi napad spriječio je policajac koji je iz službenog pištolja ispalio nekoliko hitaca u zrak. Muškarac je potom spustio sjekiru, pa su ga policajci uhitili.

Pokazalo se kako je neposredno pred ulazak carinika i policajaca u njegovo dvorište muškarac zapalio duhan koji se nalazio u specijalnom podzemnom skladištu između kuće i gospodarskih zgrada. Zbog požara, u pomoć su pozvani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Virovitica koji su uspjeli ugasiti dio zapaljenog duhana. Neslužbeno doznajemo da se u podzemnom skladištu nalazilo desetak tona duhana koji je bio spreman za šverc.

Policijski očevid uslijedio je nakon što su vatrogasci obavili svoj dio posla. Napadač i njegov sin su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave virovitičko-podravske.M.Bugarić

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike