Crna kronika
KOBNA POTRAGA ZA MREŽAMA RIBOKRADICA NA STAROJ DRAVI KOD BIJELOG BRDA

Nakon potonoća čamca ribočuvar umro u bolnici, drugi ozlijeđen
Objavljeno 18. veljače, 2016.
Unatoč naporima liječnika, pothlađeni ribočuvar umro je u KBC-u Osijek

OSIJEK - Ivan Galović (60), voditelj ribočuvarske službe Športsko-ribolovne zajednice Osijek, smrtno je stradao, a njegov kolega Tomislav Gerovac (58) nalazi se u bolnici, nakon što im je preksinoć oko 21.45 sati potonuo čamac na Staroj Dravi kod Bjelog Brda.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske potvrđeno je da je došlo do utapanja 60-godišnjaka te da je 58-godišnji Gerovec prevezen u bolnicu. Policija i dalje provodi istragu oko ovog tragičnog događaja.

- Na Staroj Dravi kod Bijelog Brda zbog nadiranja vode u čamac došlo je do njegova potonuća s dva ribočuvara u njemu. Ribočuvari su spašeni iz hladne vode te su u pothlađenom i lošem stanju prevezeni kolima hitne medicinske pomoći u KBC Osijek - doznajemo iz priopćenja Županijskog centra 112 Osijek.

Prema dostupnim informacijama, policajci su pozvali ribočuvare zbog akcije koju su provodili na tom području, usmjerenu na ribokradice. Na mjesto događaja izišli su ribočuvari Galović, Gerovac i Peter Lazar. Ivan i Tomislav otišli su u čamac, dok je Lazar ostao na obali s policajcima koji su bili ondje s tri terenca. Prema jednoj verziji priče, Ivan Galović navodno je pokušao pokrenuti motor čamca, a uskoro su okupljeni na obali začuli kako Tomislav viče da im voda ulazi u čamac. Prema drugoj neslužbenoj verziji ribočuvari su propali kroz pod trulog čamca. Oba su završila u ledenoj vodi. Policajci su na obalu izvukli Tomislava Gerovca, dok je Ivicu na obalu izvukao treći ribočuvar. Pozvana je Hitna pomoć koja je pothlađene ribočuvare prevezla u osječki KBC. Galović je nakon dolaska liječničke ekipe još bio priseban, no u stanju šoka i nije govorio. Na žalost, tijekom noći je u bolnici, unatoč naporima liječnika, preminuo.

Milica Gerovac, supruga ribočuvara Tomislava, posjetila je supruga na Odjelu intenzivne njege u KBC-u Osijek. Prognoze liječnika za sada su optimistične.

- Noćas je bilo kritično, ali sada je bolje. Bila sam noćas oko pola 1 (u noći u srijedu, nap.a.) kod njega i jutros oko 7. Prebačen je na intenzivnu njegu na Interni odjel. Svjestan je, ali je još na aparatima. Liječnik je rekao da mora biti na promatranju - kazala je supruga Tomislava Gerovca.

Milica je sa suprugom vrlo kratko razgovarala jer je opravdano strahovala za njegovo zdravlje. Uz to što je i sam nastradao, bio je u velikom šoku zbog smrti prijatelja. Tomislav je nakon što je upao u Dravu u mutnoj ledenoj vodi igubio osobne stvari, mobitel i jaknu. Treći ribočuvar Peter Lazar, zbog velike tuge i šoka jučer, razumljivo, nije bio raspoložen za davanje izjava.

Sandra LACIĆ
PRIJATELJI U ŠOKU

Prijatelji dvaju ribočuvara jučer su s velikom tugom primili tragične vijesti.

- Ne mogu vjerovati da se dogodila takva tragedija. Ivica je moj dugogodišnji prijatelj. Još uvijek ne znamo sve detalje, no čekamo da vidimo što će policija reći što se točno dogodilo. Jedan prijatelj nam je preminuo, a drugi je na intenzivnoj - kazao je u šoku i nevjerici Josip Dimnjašević, predsjednik Športskog ribolovnog kluba Jug II i prvi osječki ribočuvar, krećući k supruzi preminulog Galovića izraziti joj sućut. Kako dalje Dimnjašević dodaje, Galović je bio njegov dugogodišnji suradnik te hrvatski branitelj koji je bio ranjen u Domovinskom ratu.

DVOJICA IDU U ČAMAC, A TREĆI ČUVA VOZILO OD RIBOKRADICA

Kako doznajemo od prijatelja ribočuvara, na teren uvijek idu po tri ribočuvara, i to dvojica u čamac, a treći čuva Ladu Nivu jer im u Bijelom Brdu ribokradice često izbuše na vozilu sve četiri gume. Na potezu Stare Drave gdje su stradali ribočuvari često se pronalaze ilegalne mreže. Iako policija kaže da je riječ o utapanju Galovića, ribočuvari sumnjaju u to.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana