Mozaik
NOVINARI SE OKUPILI NA DRUŽENJU U KAFIĆU UZDRAVLJE

Humanitarna fešta slavonskih novinara
Objavljeno 14. veljače, 2016.
U dobroj atmosferi gdje se za glazbu pobrinuo DJ Tac, razgovaralo se o poslu, iskustvima, prepričavale su se priče iz novinarske svakodnevice

Diktafone, olovke, fotoaparate (bar većina), kamere i druga “pomagala” s kojima svaki dan izlaze na teren u potrazi za pričom, pravdom, a poslije se žure plasirati vijesti u javnost, novinari, snimatelji, montažeri, tonci... osječko-baranjskih redakcija prošlog su petka ostavili po strani.

Istina, tek nakon što su odradili poslove, kako bi se okupili na već tradicionalnoj novinarskoj zabavi u osječkom kafiću Uzdravlje. U dobroj atmosferi gdje se za glazbu pobrinuo DJ Tac, razgovaralo se o poslu, iskustvima, prepričavale su se priče iz novinarske svakodnevice, one dobre i one loše strane s kojima se svakodnevno susrećemo. Bila je to prigoda i raspitati se za kolege koji su promijenili radno mjesto, a i za one koje su zadesile bolest i druge teškoće. Zabava, koja je okupila oko sedamdeset novinara, bila je humanitarnog karaktera, pa se tijekom večeri skupljao novac za kolege koje su pogodile teške prilike. Na 'čašicu' razgovora u kafić Uzdravlje navratio je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Organizator zabave bilo je Hrvatsko novinarsko društvo, Županijsko vijeće Osječko-baranjske županije uz potporu upravo osječkog gradonačelnika. Zabavu su svojim donacijama 'pokrili' i sponzori - tvrtka Žito, Mlinar i Badel 1862.

U ime organizatora Igor Mikulić kaže kako su zadovoljni odazivom i dobrom atmosferom.

– Novinarska profesija u proteklih sedam godina izgubila je velik broj izvrsnih ljudi. U tom razdoblju mnogi su mediji propali, a oni koji posluju značajno su smanjili broj zaposlenih novinara. U svakodnevnom radu, oni koji imaju posao, suočeni su sa stalnim stresom. I zato držimo da nam je potrebno bar jednom godišnje okupiti se, biti zajedno, u ugodnom okruženju razmijeniti iskustva i naposljetku zabaviti se. Nastojat ćemo održati kontinuitet naše zabave i idućih godina - poručuje Mikulić.

A da je u ugodnom ambijentu spomenutog kafića atmosfera bila odlična svjedoči i činjenica da su se svi novinari, nakon što su se napričali, premjestili na “podij”, gdje se plesalo do sitnih sati.

Maja MUŠKIĆ
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike