Sport
LORINC MESZAROS PRVI SE PUT OBRATIO OSJEČKOJ JAVNOSTI

Obnovit ćemo stadion, a cilj je
uvesti klub među prva tri u Hrvatskoj
Objavljeno 12. veljače, 2016.
Kako sam završio ovdje? Iz prijateljstva, poručio je mađarski poduzetnik

Mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros zaparavo je središnja figura cijele te priče oko preuzimanja NK Osijek. On je čovjek koji će u Gradski vrt donijeti prijeko potreban kapital za stablizaciju i napredak. Meszaros ima nogometnog iskustva, jer je već cijelo desetljeće predsjednik mađarskog prvoligaša Puškaš Akademije kojeg je gradio iz temelja. Stoga je NK Osijek dobio suvlasnika koji je sve samo ne nogometni laik. Nastup koji je imao na ceremoniji primopredaje vlasništva bio je iznimno simpatičan, a u svom obraćanju bio je iznimno konkretan i jasan.

- Dobar dan - na hrvatskom se obratio prepunoj dvorani Hrast hotela Osijek, a onda je otkrio razlog zbog kojeg se odlučio ući u avanturu s NK Osijek.

- Kako sam završio ovdje? Iz prijateljstva. Došao sam na poziv svog prijatelja Ivana Meštrovića. Osim toga, suradnja moje Puškaš akademije i NK Osijek traje već deset godina, a onda sam dobio informacije kako je NK Osijek u problemima. Došao sam te probleme riješiti djelomično ili u cijelosti. Mi smo postali vlasnici kluba, ali NK Osijek ostaje samo i isključivo osječki i u tom ćemo smjeru djelovati. Zahvaljujem se na srdačnom dočeku i poručujem kako je Osijek donio dobru odluku kada je odlučio surađivati s Ivanom Meštrovićem i sa mnom.

Zatim je Meszaros otkrio i sve planove koje ima vezane uz osječkog prvoligaša.

- Kratkoročni plan je stablizirati i ojačati klub, te ostati u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon toga prvi cilj će nam biti poboljšanje uvjeta za rad i omasovljavanje Škole nogometa koja je dala velike igrače. Naravno, uz sve to treba brinuti i o rezultatu na sportskom polju, a za to će nam biti potreban stručan rad i materijalna podrška. Taj materijalni dio ću osigurati, a vjerujem kako u Osijeku ima dovoljno stručnih ljudi koji će ta ulaganja iskoristiti za podizanje NK Osijeka na višu razinu. Mogu obećati kako ćemo poduzeti sve potrebno da NK Osijek bude što uspješniji u budućnosti. Cilj mi je dovesti Klub među prva tri u HNL-u!

I konačno, Meszaros je najavio i najveći projekt koji je vezan u sam stadion Gradski vrt.

- Obnovit ćemo stadion Gradski vrt želja nam je da navijači mogu uživati maksimalan komfor na tribinama.

Meszaros se svoj govor završio pokličem:

- Naprijed Osijek, naprijed Slavonija, naprijed Puškaš Akademija! D.Keler

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike