Osijek
PRIGODNI SAJAM

Tražila se langošica više na Valentinovskom sajmu
Objavljeno 12. veljače, 2016.

Ne morate imati puno love da biste sudjelovali u “Osječkom love shoppingu” ili na Valentinovskom sajmu na osječkom središnjem trgu.

Za nekoliko kuna moglo se kupiti poneku sitnicu sebi ili drugima (kažu psiholozi da sebe trebamo voljeti!) za valentinovsku ili kakvu drugu prigodu. Osječani su na jednom mjestu, među brojnim štandovima, mogli birati između mirisnih sapuna, raznog hekleraja, kupinovog vina, finih kolača iz Suze, mljevene paprike, graha, švedskih gorkih kapi, soka od aronije, svetih sličica i nabožnih kalendara, bižuterije, drvenih ribeža, sita i rešeta, ručnih radova, zidnika (to su one simpatične zidne krpe iz naše starine na kojima obično piše čitkim krasopisom: “Kuharice manje zbori, da ti ručak ne zagori”) i pletenih košara. Ipak, najveća gužva bila je ispred male pokretne kuhinje gdje se na ulju pekla langošica, idealan gablec za one koji su radnu stanku odlučili iskoristi kako bi skoknuli na trg i nemaju većih tegoba s krvnim tlakom.

Iza cijelog događaja koji će trajati sve do nedjelje stoji Agencija Osijek danas, koja je dobila potporu Grada Osijeka, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek i Turističke zajednice Grada Osijeka. Mali ulični sajam u povodu blagdana sv. Valentina, zapadnjačkog običaja koji promiče darivanje onih koje volimo, koji se održava od 10 do 18 sati na Trgu Ante Starčevića, okupio je brojne tvrtke, obrte i obiteljska gospodarstva.

Među brojnim štandovima vidjeli smo i onaj učenički koji je postavila i Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas”. Kako nam je rekla Marija Lacković, učenica 4. razreda, svi oni koji budu htjeli umotati svoj valentinovski darak moći će to učiniti na njihovu štandu gdje će im tu uslugu pružiti budući trgovci i komercijalisti, za kojima vjerojatno žude tržišta rada u Irskoj, Švedskoj ili kakvoj prekomorskoj zemlji. D. Celing

Najčitanije iz rubrike