Osijek
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE OSIJEK NUDI BROJNE PROGRAME OSPOSOBLJAVANJA

Upisi za sve programe - od menadžera EU projekata do pčelara
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Pučko otvoreno učilište Osijek ima 60 godina dugu tradiciju uspješnog rada, kvalitete i stručnosti. I u 2016. godini nudi brojne programe osposobljavanja i mogućnost obrazovanja za sve generacije.

Miroslav Amrein, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek, poziva Osječane da ulažu u sebe i odaberu neki od brojnih programa koje nude.

- U tijeku su prijave i upisi za sve programe. Uskoro počinju tečajevi stranih jezika za odrasle osobe, a zainteresirani za učenje engleskog, njemačkog, talijanskog ili francuskog jezika mogu se javiti još idući tjedan - kaže ravnatelj Amrein.

U ožujku počinje program usavršavanja Menadžeri EU projekata, na kojem će zainteresirani naučiti kako aplicirati za EU fondove i iz njih privući sredstva. Taj suvremeni program i do sada je imao širok spektar polaznika, a namijenjen je osobama iz državnih institucija, privatnih tvrtki, udruga...

Sredinom ožujka počet će program osposobljavanja za pčelare, za koji vlada veliko zanimanje. Već sada se primaju prijave, a upisi će biti od 1. ožujka. Cijena je 1000 kuna, program sufinancira Osječko-baranjska županija, a realizira se u suradnji s Pčelarskim savezom OBŽ-a. “U proteklih 11 godina educirali smo više od 700 pčelara”, ističe Amrein.

U ožujku je planiran početak nastave za cvjećare i aranžere, a u ponudi su još tečajevi za računovođe za mala poduzeća, daktilografe i operatere na osobnom računalu, za koje treba najmanje osam polaznika da se formira skupina. Nude i tečajeve informatike i engleskog jezika za umirovljenike, u trajanju od 40 sati, a cijena je 600 kuna.

Svi se zainteresirani mogu javiti osobno u Pučko otvoreno učilište, Jägerova 6, na telefon 031/212-806 (radnim danom od 9 do 13 sati) ili preko e-maila tajnistvo@pucko-uciliste.hr.

Vesna LATINOVIĆ
OSNOVNA ŠKOLA ZA ODRASLE

Pučko otvoreno učilište Osijek organizira Osnovnu školu za odrasle, namijenjenu osobama starijima od 15 godina koje nisu završile osnovnu školu. Škola je besplatna za polaznike, počinje 15. ožujka i traje do 1. srpnja, a organizirana je tako da polaznici dolaze na konzultacije i polažu ispite. “Ovaj program izvodimo 12 godina i do sada ga je prošlo više od 500 polaznika. Prosječno godišnje imamo 40 polaznika. Među njima ima dosta onih koji su nakon školovanja našli posao i nastavili se dalje educirati, pa su tako pozitivan primjer drugima”, kaže ravnatelj Amrein te podsjeća da je osnovna škola obvezna i da bi ju svi morali završiti.

Najčitanije iz rubrike