Osijek
SEDMOGODIŠNJACI PIŠU I GOVORE O LJUBAVI

Bruno: Ljubav je cijeli svijet i cijeli svemir
Objavljeno 13. veljače, 2016.
“Srce je pravi put kojim trebamo ići”, kaže mali pjesnik Leo

Dan zaljubljenih slavi se u cijelom svijetu 14. veljače. Osim zaljubljenih parova o Valentinovu mnogo znaju i naši najmlađi sugrađani. Posjetili smo prvašiće u OŠ Franje Krežme i saznali što oni znaju o Valentinovu i ljubavi.

Domaćini su nam bili 1.b razred i njihova učiteljica Ankica Španić. Oni su: Jakov Bošković, Iva Brdarić, Maksim Cvijetić, Franka Džumhur, Filip Glavota, Iva Harc, Borna Jakić, Petra Matić, Meri Moržan, Teo Nikolić, Matej Pandurević, Matej Redžo, Bruno Šmit, Marijan Štimac, Nena Šundalić, Ana Vučković i Leo Vranjković. Za Valentinovo su napisali prekrasne čestitke, koje će darovati roditeljima, bakama i djedovima, bratu, sestri, prijateljima. Evo što su im poručili.

“Draga mama, jako te volim”, napisao je Matej, a Leon će čestitku dati svom trogodišnjem bratu Borisu, kojeg jako voli. Petra će darovati čestitku svojoj prijateljici, koja joj u svemu pomaže, kao i Franka, koja svojoj prijateljici Ani piše: “Ti si moja najdraža prijateljica.” Leo je čestitku napravio za svoju tetu Mariju, a Iva svojoj baki, “koja ima predivne oči i kosu”. Sve je iznenadio mali pjesnik Leo, koji svojoj sestri, ali i svima nama, poručuje da je srce pravi put kojim trebamo ići. “Ljubav je cijeli svijet i cijeli svemir”, zapisao je Bruno.

O ljubavi su nam još rekli: “Ljubav je zaljubljeni par. Ljubav je kad nekome na Valentinovo pišeš ljubavno pismo...” Prvašići su nam također poručili da se ljubav može iskazati na bezbroj načina, primjerice, kada nekome kažemo: “Volim te”, kada mu nešto darujemo ili pošaljemo čestitku za Valentinovo.

Vesna LATINOVIĆ
LISTALI STARE SPOMENARE

Da bi učenicima pokazala kako su nekada djeca i mladi iskazivali ljubav i privrženost, učiteljica Ankica Španić svojim je prvašićima donijela stare spomenare. Zajedno su ih listali i čitali te saznali da se u spomenar pišu lijepe poruke, koje vlasniku ostaju kao trajna uspomena. Tako je i njihov zadatak bio osmisliti i napisati neku lijepu poruku. Zatim su pravili čestitke, na koje su pisali svoje poruke, koje će darovati svojim najmilijima za Valentinovo.

Najčitanije iz rubrike