Osijek
GISKO UZ DAN DARIVANJA KNJIGA

Čitam, dam, sretan sam
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već treću godinu uključuje se u akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđa srca obraduj!”, u povodu Međunarodnoga dana darivanja knjiga 14. veljače, u okviru nacionalne kampanje poticanja čitanja “Čitaj mi”.

Iz Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek pozivaju stoga građane na sudjelovanje u razmjeni i darivanju knjiga.

- U ovogodišnjoj nam se akciji pridružuju Gimnastički klub “Inova-Gim” i Udruga “Snaga kulture” iz Osijeka. Prikupljat ćemo i razmjenjivati slikovnice i knjige koje su vaša djeca prerasla ili im više nisu potrebne, stoga vas pozivamo da ih od 14. veljače donesete na Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, ili na ogranke GISKO-a, kao i u prostor naših partnera u kojima će vas dočekati kutije/police s natpisom “Čitam, dam, sretan sam”. Prikupljene knjige nakon završetka akcije bit će proslijeđene potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, domovima zdravlja, dječjim vrtićima i drugima. Pridružite se i vi ovoj plemenitoj akciji - poziva Dubravka Pađen-Farkaš, ravnateljica GISKO-a. (I.R.G.)

Najčitanije iz rubrike