Osijek
GRADSKA SMOTRA LITERARNOG, DRAMSKOG I NOVINARSKOG STVARALAŠTVA

LiDraNo okupio stotinu darovitih učenika
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Gradska, odnosno Općinska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016., održana u četvrtak poslijepodne u OŠ Vijenac, okupila je stotinu darovitih učenika iz 14 osječkih škola.

Na svečanom otvorenju učenike, mentore i članove prosudbenog povjerenstva pozdravila je Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ Vijenac te, između ostaloga, rekla: “Riječ je naše bogatstvo, a LiDraNo je slavlje lijepih riječi i čudesnog svemira dječjeg stvaralaštva”. Zatim su učenici te škole izveli prigodni program.

“Ovo je prvi put da je naša škola domaćin LiDraNa, a uz učenike ugostili smo njihove mentore i 15 članova prosudbenog povjerenstva. Najveći je odaziv bio za literarne radove, bilo je ih ukupno 29, 15 novinarskih, 11 pojedinačnih dramskih i pet skupnih dramskih, a samo jedna radijska emisija”, rekla je prof. Zrinka Radaković, knjižničarka u OŠ Vijenac.

Zadovoljstvo odazivom na LiDraNo izrazila je prof. Ivana Hengl, predsjednica Županijskog povjerenstva Lidrano 2016., te najavila da će se Županijski susret LiDraNo održati 3. ožujka u OŠ Retfala. (V.L.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NAJBOLJI VIDEOURADCI STUDENATA AUKOS-A

Nagrađene za "ljekovitu tetovažu"

PAHULJE JOŠ JEDNOM ZABIJELILE GRAD

Nedjeljno jutro - snježno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

O TEMPORA, O MORES!

Nekad smo satima sjedili uz
kavu, sad ju pijemo s nogu

2

RAČUNICA ODJELA ZA MATEMATIKU

Sabo: Gotovo 90 % studenata koji su stekli diplomu u 2020. radi

3

POČINJE DRUGI KRUG ZIMSKOG SEZONSKOG SNIŽENJA

Cijene niže 50 %, osjetno više kupaca