Osijek
GRADSKA SMOTRA LITERARNOG, DRAMSKOG I NOVINARSKOG STVARALAŠTVA

LiDraNo okupio stotinu darovitih učenika
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Gradska, odnosno Općinska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2016., održana u četvrtak poslijepodne u OŠ Vijenac, okupila je stotinu darovitih učenika iz 14 osječkih škola.

Na svečanom otvorenju učenike, mentore i članove prosudbenog povjerenstva pozdravila je Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ Vijenac te, između ostaloga, rekla: “Riječ je naše bogatstvo, a LiDraNo je slavlje lijepih riječi i čudesnog svemira dječjeg stvaralaštva”. Zatim su učenici te škole izveli prigodni program.

“Ovo je prvi put da je naša škola domaćin LiDraNa, a uz učenike ugostili smo njihove mentore i 15 članova prosudbenog povjerenstva. Najveći je odaziv bio za literarne radove, bilo je ih ukupno 29, 15 novinarskih, 11 pojedinačnih dramskih i pet skupnih dramskih, a samo jedna radijska emisija”, rekla je prof. Zrinka Radaković, knjižničarka u OŠ Vijenac.

Zadovoljstvo odazivom na LiDraNo izrazila je prof. Ivana Hengl, predsjednica Županijskog povjerenstva Lidrano 2016., te najavila da će se Županijski susret LiDraNo održati 3. ožujka u OŠ Retfala. (V.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike